Koldskål

Personer: 2
4


Koldskål
75 g sukker150 g sukker
½ stang vaniljestang1 stang vaniljestang
2 stk. pasteuriserede æggeblommer4 stk. pasteuriserede æggeblommer
½ l kærnemælk1 l kærnemælk
¼ tsk. kardemomme½ tsk. kardemomme
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
¼ stk. citron½ stk. citron
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner

Ristede havregryn
¾ dl havregryn1½ dl havregryn
1 spsk. vindruekerneolie2 spsk. vindruekerneolie

Tilbehør
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner
½ bakke jordbær1 bakke jordbær

Redskaber
1 urtekniv1 urtekniv
1 skærebræt1 skærebræt
1 håndmixer1 håndmixer
1 piskeris1 piskeris
1 røreskål1 røreskål
1 lille skål1 lille skål
1 rivejern1 rivejern
1 stegepande1 stegepande
1 paletkniv1 paletkniv
1 bagepapir1 bagepapir
1 citruspresser1 citruspresser
1 øseske1 øseske
2 højt glas4 højt glas

Tilberedning

Koldskål
1. Vaniljestangen flækkes forsigtigt på langs med en urtekniv.

2. Åben vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med bagsiden af urtekniven.

3. Tag en skål og put vaniljekornene i skålen sammen med sukkeret og kardemommen.

4. Tilsæt æggeblommer og pisk med håndmixer til massen er helt hvid og luftig.

5. Tilsæt lidt af kærnemælken og pisk det godt sammen med æggemassen.

6. Hæld resten af kærnemælken i lidt ad gangen.

7. Riv citronskal på et rivejern.

8. Pres saften fra citronen og appelsinerne på en citruspresser.

9. Tilsæt revet citron samt saften fra citron og appelsinerne.

10. Rør det godt sammen med håndmixeren. Stil koldskålen i køleskabet i en times tid.

11. Varm en pande på middelvarme med olien.

12. Hæld havregrynene på den middelvarme pande og rist dem til de er gyldne.

13. Vend havregrynene jævnligt med en palet så de ikke brænder på.

14. Hæld havregrynene over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

15. Tag en appelsin og skær toppen af.

16. Del appelsinen i 4 både og skær skrællen af med urtekniven.

17. Skær appelsinerne ud i tynde skiver.

18. Rens jordbærrene, fjern stilken og skær jordbærrene ud i kvarte.

19. Fordel appelsinskiver og jordbær op i 4 høje glas.

20. Tag koldskålen ud af køleskabet.

21. Inden servering røres koldskålen igennem med en øseske.

22. Hæld koldskål op i glassene og drys med de ristede havregryn på toppen.

23. Hæld resten af de ristede havregryn op i en lille skål.

24. Serveres straks.

Koldskål

Tilberedning

Koldskål
1. Vaniljestangen flækkes forsigtigt på langs med en urtekniv.

2. Åben vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med bagsiden af urtekniven.

3. Tag en skål og put vaniljekornene i skålen sammen med sukkeret og kardemommen.

4. Tilsæt æggeblommer og pisk med håndmixer til massen er helt hvid og luftig.

5. Tilsæt lidt af kærnemælken og pisk det godt sammen med æggemassen.

6. Hæld resten af kærnemælken i lidt ad gangen.

7. Riv citronskal på et rivejern.

8. Pres saften fra citronen og appelsinerne på en citruspresser.

9. Tilsæt revet citron samt saften fra citron og appelsinerne.

10. Rør det godt sammen med håndmixeren. Stil koldskålen i køleskabet i en times tid.

11. Varm en pande på middelvarme med olien.

12. Hæld havregrynene på den middelvarme pande og rist dem til de er gyldne.

13. Vend havregrynene jævnligt med en palet så de ikke brænder på.

14. Hæld havregrynene over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

15. Tag en appelsin og skær toppen af.

16. Del appelsinen i 4 både og skær skrællen af med urtekniven.

17. Skær appelsinerne ud i tynde skiver.

18. Rens jordbærrene, fjern stilken og skær jordbærrene ud i kvarte.

19. Fordel appelsinskiver og jordbær op i 4 høje glas.

20. Tag koldskålen ud af køleskabet.

21. Inden servering røres koldskålen igennem med en øseske.

22. Hæld koldskål op i glassene og drys med de ristede havregryn på toppen.

23. Hæld resten af de ristede havregryn op i en lille skål.

24. Serveres straks.


Personer:


Koldskål
75 g sukker150 g sukker
½ stang vaniljestang1 stang vaniljestang
2 stk. pasteuriserede æggeblommer4 stk. pasteuriserede æggeblommer
½ l kærnemælk1 l kærnemælk
¼ tsk. kardemomme½ tsk. kardemomme
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
¼ stk. citron½ stk. citron
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner

Ristede havregryn
¾ dl havregryn1½ dl havregryn
1 spsk. vindruekerneolie2 spsk. vindruekerneolie

Tilbehør
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner
½ bakke jordbær1 bakke jordbær

Redskaber
1 urtekniv1 urtekniv
1 skærebræt1 skærebræt
1 håndmixer1 håndmixer
1 piskeris1 piskeris
1 røreskål1 røreskål
1 lille skål1 lille skål
1 rivejern1 rivejern
1 stegepande1 stegepande
1 paletkniv1 paletkniv
1 bagepapir1 bagepapir
1 citruspresser1 citruspresser
1 øseske1 øseske
2 højt glas4 højt glas


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.