Koteletter med ovnbagte jordskokker og kålsalat

Personer: 2
4


Kålsalat
350 g spidskål700 g spidskål
½ bundt Persille1 bundt Persille
1 stk. forårsløg2 stk. forårsløg
¼ stk. æble½ stk. æble
12.5 g hasselnødder25 g hasselnødder
1 tsk. sød fransk sennep2 tsk. sød fransk sennep
¼ tsk. honning½ tsk. honning
1 spsk. hvid balsamicoeddike2 spsk. hvid balsamicoeddike
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Ovnbagte jordskokker
600 g jordskokker1200 g jordskokker
1 spsk. olivenolie2 spsk. olivenolie
12.5 g parmesan25 g parmesan
125 g cherrytomater250 g cherrytomater
2.5 stængler frisk timian5 stængler frisk timian
¼ bundt frisk basilikum½ bundt frisk basilikum
½ bundt Persille1 bundt Persille
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Koteletter
250 g koteletter500 g koteletter
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
½ tsk. paprika1 tsk. paprika
½ tsk. karry1 tsk. karry
peber peber
olie til stegning olie til stegning

Tilberedning

Skyl og rens spidskål og skær i helt tynde strimler. Skyl og rens forårsløg og æble og skær i tynde skiver. Skyl og hak persille groft.

Rør dressingen af honning, sennep, eddike, ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) og peber. Bland spidskål, æble, forårsløg og persille og vend dressingen over. Drys med grofthakkede hasselnødder.

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og skær dem i tynde skiver. Dup jordskokkerne tørre og vend dem med olie og parmesan. Skyl tomater og skær dem i halve. Bred dem ud på en bageplade sammen med jordskokkerne så de ligger jævnt i ét lag og drys med ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) og lidt peber.

Bag grøntsagerne i ovnen ved 225° i 10-15 min. Inden servering drysses med skyllet og friskhakket timian, basilikum og persille.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.), paprika og karry. Varm olien på en pande – det er vigtigt at panden er meget varm inden kødet kommes på. Steg kødet ved højeste varme til der kommer en pæn stegeskorpe, vend koteletterne og steg på den anden side til lignende stegeskorpe er opnået. Herefter skrues ned til middelvarme og koteletterne gives 1 min. per cm. tykkelse på hver side.

Koteletterne er nu rosa og klar til servering med kålsalat og ovnbagte jordskokker.


Tip
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, eksempelvis savoy- eller grønkål.

Koteletter med ovnbagte jordskokker og kålsalat

Tilberedning

Skyl og rens spidskål og skær i helt tynde strimler. Skyl og rens forårsløg og æble og skær i tynde skiver. Skyl og hak persille groft.

Rør dressingen af honning, sennep, eddike, ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) og peber. Bland spidskål, æble, forårsløg og persille og vend dressingen over. Drys med grofthakkede hasselnødder.

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og skær dem i tynde skiver. Dup jordskokkerne tørre og vend dem med olie og parmesan. Skyl tomater og skær dem i halve. Bred dem ud på en bageplade sammen med jordskokkerne så de ligger jævnt i ét lag og drys med ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) og lidt peber.

Bag grøntsagerne i ovnen ved 225° i 10-15 min. Inden servering drysses med skyllet og friskhakket timian, basilikum og persille.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.), paprika og karry. Varm olien på en pande – det er vigtigt at panden er meget varm inden kødet kommes på. Steg kødet ved højeste varme til der kommer en pæn stegeskorpe, vend koteletterne og steg på den anden side til lignende stegeskorpe er opnået. Herefter skrues ned til middelvarme og koteletterne gives 1 min. per cm. tykkelse på hver side.

Koteletterne er nu rosa og klar til servering med kålsalat og ovnbagte jordskokker.


Tip
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, eksempelvis savoy- eller grønkål.


Personer: 4


Kålsalat
350 g spidskål700 g spidskål
½ bundt Persille1 bundt Persille
1 stk. forårsløg2 stk. forårsløg
¼ stk. æble½ stk. æble
12.5 g hasselnødder25 g hasselnødder
1 tsk. sød fransk sennep2 tsk. sød fransk sennep
¼ tsk. honning½ tsk. honning
1 spsk. hvid balsamicoeddike2 spsk. hvid balsamicoeddike
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Ovnbagte jordskokker
600 g jordskokker1200 g jordskokker
1 spsk. olivenolie2 spsk. olivenolie
12.5 g parmesan25 g parmesan
125 g cherrytomater250 g cherrytomater
2.5 stængler frisk timian5 stængler frisk timian
¼ bundt frisk basilikum½ bundt frisk basilikum
½ bundt Persille1 bundt Persille
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
peber peber

Koteletter
250 g koteletter500 g koteletter
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
½ tsk. paprika1 tsk. paprika
½ tsk. karry1 tsk. karry
peber peber
olie til stegning olie til stegning


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.