Krondyrkølle

Personer: 2
4


½ stk. krondyr kølle1 stk. krondyr kølle
½ stk. chilifrugt1 stk. chilifrugt
1 stk. hvidløg2 stk. hvidløg
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. porre2 stk. porrer
1 stk. pære2 stk. pærer
1 stk. persillerod2 stk. persillerødder
½ bundt basilikum1 bundt basilikum
½ dl olie til stegning1 dl olie til stegning
1 dl rapsolie2 dl rapsolie
50 g smør100 g smør
Salt og peber Salt og peber

Vildtfond
Overskydende kød fra krondyr køllen Overskydende kød fra krondyr køllen
½ pakke bacon1 pakke bacon
½ dl vindruekerneolie1 dl vindruekerneolie
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. æble2 stk. æble
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
½ stk. persillerod1 stk. persillerod
1 stk. løg2 stk. løg
½ bundt timian1 bundt timian
1½ kvist frisk rosmarin3 kviste frisk rosmarin
1½ stk. stjerneanis3 stk. stjerneanis
1 spsk. peber2 spsk. peber
½ dåse tomatpuré1 dåse tomatpuré
¾ dl rødvinseddike1½ dl rødvinseddike
¼ l rødvin½ l rødvin
½ l vand1 l vand
¾ l hønsefond1½ l hønsefond
1 stk. laurbærblad2 stk. laurbærblade
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
25 g mørk chokolade (70%)50 g mørk chokolade (70%)
½ dl vindruekerneolie1 dl vindruekerneolie
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Krondyr køllen krydres med salt og peber og brunes hårdt af i rapsolie på en pande eller gryde.

Køllen lægges i et ildfast fad med 1 flækket chili, halverede hvidløg, gulerødder, porrer, halve pærer, halve persillerødder, basilikum, smør og olivenolie.

Varm ovnen op til 200 grader. Stil fadet ind i 40 minutter. Tag derefter kødet ud og stil det til at hvile ½ time.

Køllen skæres i skiver og serveres med grøntsagerne og saucen.

Vildtfond
Fjern overskydende kød fra køllebenet og afpuds resten af køllen. Kødet og baconen puttes i en høj gryde med det opvarmede olie og brunes godt af. Tilsæt alle grøntsager samt timian og rosmarin og sauter det hele godt af. Tilsæt stjerneanis og hel sort peber. Rør det godt rundt.

Tilsæt rødvinseddike og lad det koge ind. Tilsæt rødvin, vand, hønsefond, dijonsennep, laurbærblade og chokolade og lad det hele simre i 2 timer uden låg. Fjern evt. skum som lægger sig i overfladen. Hæld saften og kraften fra dyrekøllen op i fonden. Når fonden har kogt i 2 timer, sigtes den. Smid fyldet ud.

Herfra kan du lave skønne saucer i forskellige varianter. De er alle sammen egnede til jul og nytår.

Krondyrkølle

Tilberedning

Krondyr køllen krydres med salt og peber og brunes hårdt af i rapsolie på en pande eller gryde.

Køllen lægges i et ildfast fad med 1 flækket chili, halverede hvidløg, gulerødder, porrer, halve pærer, halve persillerødder, basilikum, smør og olivenolie.

Varm ovnen op til 200 grader. Stil fadet ind i 40 minutter. Tag derefter kødet ud og stil det til at hvile ½ time.

Køllen skæres i skiver og serveres med grøntsagerne og saucen.

Vildtfond
Fjern overskydende kød fra køllebenet og afpuds resten af køllen. Kødet og baconen puttes i en høj gryde med det opvarmede olie og brunes godt af. Tilsæt alle grøntsager samt timian og rosmarin og sauter det hele godt af. Tilsæt stjerneanis og hel sort peber. Rør det godt rundt.

Tilsæt rødvinseddike og lad det koge ind. Tilsæt rødvin, vand, hønsefond, dijonsennep, laurbærblade og chokolade og lad det hele simre i 2 timer uden låg. Fjern evt. skum som lægger sig i overfladen. Hæld saften og kraften fra dyrekøllen op i fonden. Når fonden har kogt i 2 timer, sigtes den. Smid fyldet ud.

Herfra kan du lave skønne saucer i forskellige varianter. De er alle sammen egnede til jul og nytår.


Personer:


½ stk. krondyr kølle1 stk. krondyr kølle
½ stk. chilifrugt1 stk. chilifrugt
1 stk. hvidløg2 stk. hvidløg
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. porre2 stk. porrer
1 stk. pære2 stk. pærer
1 stk. persillerod2 stk. persillerødder
½ bundt basilikum1 bundt basilikum
½ dl olie til stegning1 dl olie til stegning
1 dl rapsolie2 dl rapsolie
50 g smør100 g smør
Salt og peber Salt og peber

Vildtfond
Overskydende kød fra krondyr køllen Overskydende kød fra krondyr køllen
½ pakke bacon1 pakke bacon
½ dl vindruekerneolie1 dl vindruekerneolie
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. æble2 stk. æble
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
½ stk. persillerod1 stk. persillerod
1 stk. løg2 stk. løg
½ bundt timian1 bundt timian
1½ kvist frisk rosmarin3 kviste frisk rosmarin
1½ stk. stjerneanis3 stk. stjerneanis
1 spsk. peber2 spsk. peber
½ dåse tomatpuré1 dåse tomatpuré
¾ dl rødvinseddike1½ dl rødvinseddike
¼ l rødvin½ l rødvin
½ l vand1 l vand
¾ l hønsefond1½ l hønsefond
1 stk. laurbærblad2 stk. laurbærblade
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
25 g mørk chokolade (70%)50 g mørk chokolade (70%)
½ dl vindruekerneolie1 dl vindruekerneolie
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.