Krydrede kødboller og bulgursalat

Personer: 4


Krydrede kødboller
½ stk. løg1 stk. løg
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ dåse hakkede tomater1 dåse hakkede tomater
200 g hakket oksekød 3-7%400 g hakket oksekød 3-7%
¼ tsk. revet muskatnød½ tsk. revet muskatnød
¼ stk. økologisk citron½ stk. økologisk citron
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
10 g rosiner20 g rosiner
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Peber Peber

Bulgursalat
100 g bulgur200 g bulgur
150 g grønne bønner300 g grønne bønner
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ knivspids stødt chili1 knivspids stødt chili
½ spsk. citronsaft1 spsk. citronsaft
½ stk. tomat1 stk. tomat
½ stk. agurk1 stk. agurk
2.5 stk. forårsløg5 stk. forårsløg
½ spsk. mynte1 spsk. mynte
½ bundt persille1 bundt persille
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt

Tilberedning

Krydrede kødboller
Skræl løg og skær det i tern. Svits løget i olie i en gryde og tilsæt herefter de flåede tomater og vand.

Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader. Fordel saucen i en bradepande eller et ildfast fad.

Rør kødet sammen med revet muskat, citronskal fra den halve citron, finthakket hvidløg, rosiner, 1 tsk. fint salt og lidt peber. Form runde kugler på størrelse med golfkugler og kom dem i tomatsaucen. Bag dem i ovnen til de er gennembagte, ca. 20 minutter.

Bulgursalat
Skyl bulguren i rigeligt, koldt vand. Kog den efter anvisningen på posen i vand tilsat ½ tsk. fint salt. Kog bønnerne og lad dem køle af. Kom den kogte bulgur over i en skål og rør forsigtigt olie i. Lad det køle af.

Tilsæt chili og citronsaft. Bland det godt. Smag til med ½ tsk. fint salt.
Bland den afkølede bulgur med tomat og agurk i små tern, forårsløg i fine strimler, grønne bønner, frisk snittet mynte og hakket persille.

Servér krydrede kødboller med bulgursalat.

Tips
I stedet for friske bønner kan der bruges frosne.

Krydrede kødboller og bulgursalat

Tilberedning

Krydrede kødboller
Skræl løg og skær det i tern. Svits løget i olie i en gryde og tilsæt herefter de flåede tomater og vand.

Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader. Fordel saucen i en bradepande eller et ildfast fad.

Rør kødet sammen med revet muskat, citronskal fra den halve citron, finthakket hvidløg, rosiner, 1 tsk. fint salt og lidt peber. Form runde kugler på størrelse med golfkugler og kom dem i tomatsaucen. Bag dem i ovnen til de er gennembagte, ca. 20 minutter.

Bulgursalat
Skyl bulguren i rigeligt, koldt vand. Kog den efter anvisningen på posen i vand tilsat ½ tsk. fint salt. Kog bønnerne og lad dem køle af. Kom den kogte bulgur over i en skål og rør forsigtigt olie i. Lad det køle af.

Tilsæt chili og citronsaft. Bland det godt. Smag til med ½ tsk. fint salt.
Bland den afkølede bulgur med tomat og agurk i små tern, forårsløg i fine strimler, grønne bønner, frisk snittet mynte og hakket persille.

Servér krydrede kødboller med bulgursalat.

Tips
I stedet for friske bønner kan der bruges frosne.


Personer: 4


Krydrede kødboller
½ stk. løg1 stk. løg
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ dåse hakkede tomater1 dåse hakkede tomater
200 g hakket oksekød 3-7%400 g hakket oksekød 3-7%
¼ tsk. revet muskatnød½ tsk. revet muskatnød
¼ stk. økologisk citron½ stk. økologisk citron
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
10 g rosiner20 g rosiner
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Peber Peber

Bulgursalat
100 g bulgur200 g bulgur
150 g grønne bønner300 g grønne bønner
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ knivspids stødt chili1 knivspids stødt chili
½ spsk. citronsaft1 spsk. citronsaft
½ stk. tomat1 stk. tomat
½ stk. agurk1 stk. agurk
2.5 stk. forårsløg5 stk. forårsløg
½ spsk. mynte1 spsk. mynte
½ bundt persille1 bundt persille
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.