Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder

Personer: 2
4


Råmarinerede rødbeder
200 g rødbeder400 g rødbeder
1 spsk. hvid balsamicoeddike2 spsk. hvid balsamicoeddike
½ tsk. honning1 tsk. honning
Peber Peber
frisk timian frisk timian

Grovmos
375 g kartofler750 g kartofler
250 g broccoli500 g broccoli
½ tsk. olivenolie1 tsk. olivenolie
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
Peber Peber

Græskarkerner
2 spsk. græskarkerner4 spsk. græskarkerner
1 spsk. sojasauce2 spsk. sojasauce

Bøf
300 g hakket oksekød 3-7%600 g hakket oksekød 3-7%
½ tsk. skalotteløg1 tsk. skalotteløg
½ stk. frisk chili1 stk. frisk chili
½ tsk. Persille1 tsk. Persille
½ tsk. frisk timian1 tsk. frisk timian
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning

Bløde løg og sovs
175 g skalotteløg350 g skalotteløg
½ stk. oksekødsbouillonterning1 stk. oksekødsbouillonterning
1½ dl vand3 dl vand
½ dl minimælk1 dl minimælk
½ spsk. hvedemel1 spsk. hvedemel
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
Peber Peber

Tilberedning

Rødbederne skrælles, skæres i fine strimler og vendes med balsamico, honning, timian og lidt peber. Lad salaten trække en times tid imens resten af retten tilberedes.

Kartofler skrælles og broccoli renses og de skæres i mindre stykker.

Kartoflerne koges i 15-20 minutter og broccolien koges med de sidste 5-7 minutter. Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli groft med en gaffel sammen med olivenolie. Smag mosen til med 1½ tsk. groft salt og peber.

Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver mørke og buler lidt ud. Hæld sojasaucen på panden og rist kernerne i saucen til den koger ind. Lad dem køle af på en tallerken og drys dem over grovmosen lige inden servering.

Rør det hakkede kød med finthakket løg, chili, persille og timian. Bøfferne formes og krydres med 1 tsk. groft salt og lidt peber. Varm olien på en pande ved middelstærk varme og brun bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og læg dem på en tallerken.

Brun løgene godt på panden og tilsæt bouillon – giv det hele et opkog. Skru herefter ned for varmen. Tilsæt en jævning af minimælk og mel under omrøring og lad den koge op.

Læg bøfferne tilbage på panden og lad dem simre i sovsen 5-10 minutter til de er gennemstegte. Smag sovsen til med ½ salt og lidt peber og tilsæt evt. kulør.

Server de krydrede hakkebøffer med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder.

Tips
De råmarinerede rødbeder kan erstattes af færdigsyltede rødbeder.

De friske krydderurter kan erstattes af tørrede krydderier i lidt mindre mængder.

Se den relaterede opskrift og bliv inspireret

Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder

Tilberedning

Rødbederne skrælles, skæres i fine strimler og vendes med balsamico, honning, timian og lidt peber. Lad salaten trække en times tid imens resten af retten tilberedes.

Kartofler skrælles og broccoli renses og de skæres i mindre stykker.

Kartoflerne koges i 15-20 minutter og broccolien koges med de sidste 5-7 minutter. Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli groft med en gaffel sammen med olivenolie. Smag mosen til med 1½ tsk. groft salt og peber.

Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver mørke og buler lidt ud. Hæld sojasaucen på panden og rist kernerne i saucen til den koger ind. Lad dem køle af på en tallerken og drys dem over grovmosen lige inden servering.

Rør det hakkede kød med finthakket løg, chili, persille og timian. Bøfferne formes og krydres med 1 tsk. groft salt og lidt peber. Varm olien på en pande ved middelstærk varme og brun bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og læg dem på en tallerken.

Brun løgene godt på panden og tilsæt bouillon – giv det hele et opkog. Skru herefter ned for varmen. Tilsæt en jævning af minimælk og mel under omrøring og lad den koge op.

Læg bøfferne tilbage på panden og lad dem simre i sovsen 5-10 minutter til de er gennemstegte. Smag sovsen til med ½ salt og lidt peber og tilsæt evt. kulør.

Server de krydrede hakkebøffer med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder.

Tips
De råmarinerede rødbeder kan erstattes af færdigsyltede rødbeder.

De friske krydderurter kan erstattes af tørrede krydderier i lidt mindre mængder.


Personer: 4


Råmarinerede rødbeder
200 g rødbeder400 g rødbeder
1 spsk. hvid balsamicoeddike2 spsk. hvid balsamicoeddike
½ tsk. honning1 tsk. honning
Peber Peber
frisk timian frisk timian

Grovmos
375 g kartofler750 g kartofler
250 g broccoli500 g broccoli
½ tsk. olivenolie1 tsk. olivenolie
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
Peber Peber

Græskarkerner
2 spsk. græskarkerner4 spsk. græskarkerner
1 spsk. sojasauce2 spsk. sojasauce

Bøf
300 g hakket oksekød 3-7%600 g hakket oksekød 3-7%
½ tsk. skalotteløg1 tsk. skalotteløg
½ stk. frisk chili1 stk. frisk chili
½ tsk. Persille1 tsk. Persille
½ tsk. frisk timian1 tsk. frisk timian
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning

Bløde løg og sovs
175 g skalotteløg350 g skalotteløg
½ stk. oksekødsbouillonterning1 stk. oksekødsbouillonterning
1½ dl vand3 dl vand
½ dl minimælk1 dl minimælk
½ spsk. hvedemel1 spsk. hvedemel
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
Peber Peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.