Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

4 personer
Suppe
100 g tørrede kidneybønner200 g tørrede kidneybønner
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
½ stk. løg1 stk. løg
187.5 g hvidkål375 g hvidkål
250 g kartofler500 g kartofler
½ stk. rød peberfrugt1 stk. rød peberfrugt
½ spsk. rapsolie1 spsk. rapsolie
1 dåse hakkede tomater2 dåser hakkede tomater
½ l grøntsagsbouillon1.25 l grøntsagsbouillon
1 tsk. paprika2 tsk. paprika
¼ tsk. stødt chili½ tsk. stødt chili
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Basilikumolie
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie
1 bundt basilikum2 bundter basilikum
Tilbehør
50 g fuldkornspitabrød100 g fuldkornspitabrød
Nøglehulsopskrift - 4 oktober 2013
Tilberedning
Skyl og udblød bønnerne i vand natten over. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat 1 tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint. Skær kartoflerne og peberfrugten i tern.
Svits løget og hvidkål i fedtstoffet. Tilsæt de øvrige grøntsager og bouillon, lad suppen koge 15-20 minutter og smag til med ½ tsk. fint salt.
Kom de kogte bønner i suppen.
Hak basilikum meget fint og bland med 1½ spsk. olie.
Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.
Tips
I stedet for 200 g tørrede kidneybønner, kan der bruges to dåser kogte.
Bruges tørrede bønner kan der evt. koges en større portion. Frys derefter ned i passende portioner til senere brug.
Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

Tilberedning
Skyl og udblød bønnerne i vand natten over. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat 1 tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint. Skær kartoflerne og peberfrugten i tern.
Svits løget og hvidkål i fedtstoffet. Tilsæt de øvrige grøntsager og bouillon, lad suppen koge 15-20 minutter og smag til med ½ tsk. fint salt.
Kom de kogte bønner i suppen.
Hak basilikum meget fint og bland med 1½ spsk. olie.
Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.
Tips
I stedet for 200 g tørrede kidneybønner, kan der bruges to dåser kogte.
Bruges tørrede bønner kan der evt. koges en større portion. Frys derefter ned i passende portioner til senere brug.
Personer: 4 personer
Suppe
100 g tørrede kidneybønner200 g tørrede kidneybønner
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
½ stk. løg1 stk. løg
187.5 g hvidkål375 g hvidkål
250 g kartofler500 g kartofler
½ stk. rød peberfrugt1 stk. rød peberfrugt
½ spsk. rapsolie1 spsk. rapsolie
1 dåse hakkede tomater2 dåser hakkede tomater
½ l grøntsagsbouillon1.25 l grøntsagsbouillon
1 tsk. paprika2 tsk. paprika
¼ tsk. stødt chili½ tsk. stødt chili
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Basilikumolie
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie
1 bundt basilikum2 bundter basilikum
Tilbehør
50 g fuldkornspitabrød100 g fuldkornspitabrød