Kylling i rødvin

Personer: 2
4


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
¼ l hønsefond½ l hønsefond
½ flaske rødvin1 flaske rødvin
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. pastinak2 stk. pastinakker
1 stk. persillerod2 stk. persillerødder
1 stk. rødløg2 stk. rødløg

Ingredienser dag 2
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
½ spsk. sort peberkorn1 spsk. sort peberkorn
½ stk. citron1 stk. citron
6 stk. soltørrede tomater12 stk. soltørrede tomater
½ bundt timian1 bundt timian
50 g smør100 g smør

Tilberedning

Skær kyllingen i 8 stykker, og skær gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødløg i stykker. Tag alle ingredienser på nær ingredienser til dag 2, og læg det samlet i en skål. Stil skålen på køl og lad det marinere i mindst i et døgn.

Tag kyllingestykkerne op af væden og sigt dem, så væden drypper af. Tag en stor gryde med lidt olie og put kyllingestykkerne ned i gryden, tilsæt alle grøntsager sammen med skyllet og grofthakket timian, peberkorn, soltørrede tomater, hvidløgsfed og citronsaft. Brun nu kyllingestykkerne på begge sider i olie i en gryde med høje kanter. Hæld nu marinaden over kyllingestykkerne og grøntsagerne samt hønsefond. Læg låg på og lad retten koge op og skru ned. Lad den simre. Tag kyllingestykkerne op efter en time. Sigt grøntsagerne fra. Kog saucen op og tilsæt smør under omrøring. Er saucen ikke tyk nok, kan den jævnes lidt.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med grøntsagerne. Serveres rygende varm og med en skål kogte ris eller mos samt et godt brød til.

Tips
Hvis du marinerer kødet dagen før, får du et fantastisk resultat. Kødet får masser af smag og saucen har masser af kraft.

Kylling i rødvin

Tilberedning

Skær kyllingen i 8 stykker, og skær gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødløg i stykker. Tag alle ingredienser på nær ingredienser til dag 2, og læg det samlet i en skål. Stil skålen på køl og lad det marinere i mindst i et døgn.

Tag kyllingestykkerne op af væden og sigt dem, så væden drypper af. Tag en stor gryde med lidt olie og put kyllingestykkerne ned i gryden, tilsæt alle grøntsager sammen med skyllet og grofthakket timian, peberkorn, soltørrede tomater, hvidløgsfed og citronsaft. Brun nu kyllingestykkerne på begge sider i olie i en gryde med høje kanter. Hæld nu marinaden over kyllingestykkerne og grøntsagerne samt hønsefond. Læg låg på og lad retten koge op og skru ned. Lad den simre. Tag kyllingestykkerne op efter en time. Sigt grøntsagerne fra. Kog saucen op og tilsæt smør under omrøring. Er saucen ikke tyk nok, kan den jævnes lidt.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med grøntsagerne. Serveres rygende varm og med en skål kogte ris eller mos samt et godt brød til.

Tips
Hvis du marinerer kødet dagen før, får du et fantastisk resultat. Kødet får masser af smag og saucen har masser af kraft.


Personer:


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
¼ l hønsefond½ l hønsefond
½ flaske rødvin1 flaske rødvin
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
1 stk. pastinak2 stk. pastinakker
1 stk. persillerod2 stk. persillerødder
1 stk. rødløg2 stk. rødløg

Ingredienser dag 2
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
½ spsk. sort peberkorn1 spsk. sort peberkorn
½ stk. citron1 stk. citron
6 stk. soltørrede tomater12 stk. soltørrede tomater
½ bundt timian1 bundt timian
50 g smør100 g smør


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.