Kylling i stegeso med hvidløg og citron

Personer: 2
4


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
1 kvist persille2 kviste persille
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
12.5 fed hvidløg25 fed hvidløg
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 dl tør hvidvin2 dl tør hvidvin
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
Ristet brød Ristet brød
Halve bagte tomater Halve bagte tomater

Tilberedning

Rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle. Krydr den indvendig med salt og peber og fyld den med persille, rosmarin, hele fed hvidløg, saft og skal fra citron. Luk med en kødnål.

Pensl kyllingen med lidt olivenolie og læg den i en stegeso. Hæld hvidvin over, læg låg på og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 3 timer.

Mærk efter ved låret om den er færdig. Kødsaften skal være helt klar ved prik med en gaffel og så skal låret sidde helt løst, faktisk være ved at falde helt af.

Si skyen over i en gryde, skum fedtet af, kog ind til det halve og smag til. Grill evt. kyllingen under grillen i ovnen til skindet er sprødt og gyldent. Parter kylling, pil hvidløgene ud og mos dem med en gaffel.

Server de mosede hvidløg til kyllingen sammen med sky og ristet brød.

Tips
Prøv også at fylde kyllingen med æble eller druer. Hvis du bruger æbler erstattes hvidvinen med cider. Druer kan man evt. prøve med den søde moscato.

Kylling i stegeso med hvidløg og citron

Tilberedning

Rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle. Krydr den indvendig med salt og peber og fyld den med persille, rosmarin, hele fed hvidløg, saft og skal fra citron. Luk med en kødnål.

Pensl kyllingen med lidt olivenolie og læg den i en stegeso. Hæld hvidvin over, læg låg på og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 3 timer.

Mærk efter ved låret om den er færdig. Kødsaften skal være helt klar ved prik med en gaffel og så skal låret sidde helt løst, faktisk være ved at falde helt af.

Si skyen over i en gryde, skum fedtet af, kog ind til det halve og smag til. Grill evt. kyllingen under grillen i ovnen til skindet er sprødt og gyldent. Parter kylling, pil hvidløgene ud og mos dem med en gaffel.

Server de mosede hvidløg til kyllingen sammen med sky og ristet brød.

Tips
Prøv også at fylde kyllingen med æble eller druer. Hvis du bruger æbler erstattes hvidvinen med cider. Druer kan man evt. prøve med den søde moscato.


Personer:


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
1 kvist persille2 kviste persille
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
12.5 fed hvidløg25 fed hvidløg
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 dl tør hvidvin2 dl tør hvidvin
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
Ristet brød Ristet brød
Halve bagte tomater Halve bagte tomater


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.