Kylling i tarteletter

Personer: 2
4


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
7 g ingefær15 g ingefær
1 stk. pastinak2 stk. pastinakker
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
2.5 fed hvidløg5 fed hvidløg
1 stk. løg2 stk. løg
2.5 stk. laurbærblade5 stk. laurbærblade
1 spsk. sort peberkorn2 spsk. sort peberkorn
½ spsk. salt1 spsk. salt
½ glas hvide asparges1 glas hvide asparges
½ bundt grønne asparges1 bundt grønne asparges
½ bundt basilikum1 bundt basilikum

Sauce
50 g smør100 g smør
1 spsk. mel2 spsk. mel
½ l kyllingefond1 l kyllingefond
1 dl mælk2 dl mælk
1 dl piskefløde2 dl piskefløde
½ glas aspargeslage1 glas aspargeslage
½ stk. citron1 stk. citron

Tilbehør
6 stk. tarteletter12 stk. tarteletter

Tilberedning

Kyllingen lægges i en gryde med vand, der bringes i kog så det dækker kyllingen. Tilsæt salt og peber samt alle de øvrige ingredienser og hele grøntsager. Lad retten simre i en time. Kyllingen tages op og afkøles. Gulerødder og pastinak tages op og skæres i små stykker.

Sæt gryden tilbage og lad den koge let. Pluk kødet af kyllingen. Put skroget tilbage i gryden med det kogende vand, som reduceres til det halve.

Sauce
Smørret smeltes i en tykbundet gryde, tilsæt mel og lad det bage videre til det er lysebrunt. Tilsæt kyllingefond og væden fra asparges. Lad det koge igennem. Tilsæt mælk og fløde og lad det koge videre. Lad saucen koge ind under kraftig omrøring til konsistensen er som bechamelsauce. Tilsæt nu kyllingeblandingen, grøntsagerne, grønne asparges snittet fint og hvide asparges i snitter og rør det godt sammen med saucen. Evt. revet skal af 1 citron.

Serveres straks i lune tarteletskaller.

Tips
Kylling og fonden kan sagtens laves dagen før.

Kylling i tarteletter

Tilberedning

Kyllingen lægges i en gryde med vand, der bringes i kog så det dækker kyllingen. Tilsæt salt og peber samt alle de øvrige ingredienser og hele grøntsager. Lad retten simre i en time. Kyllingen tages op og afkøles. Gulerødder og pastinak tages op og skæres i små stykker.

Sæt gryden tilbage og lad den koge let. Pluk kødet af kyllingen. Put skroget tilbage i gryden med det kogende vand, som reduceres til det halve.

Sauce
Smørret smeltes i en tykbundet gryde, tilsæt mel og lad det bage videre til det er lysebrunt. Tilsæt kyllingefond og væden fra asparges. Lad det koge igennem. Tilsæt mælk og fløde og lad det koge videre. Lad saucen koge ind under kraftig omrøring til konsistensen er som bechamelsauce. Tilsæt nu kyllingeblandingen, grøntsagerne, grønne asparges snittet fint og hvide asparges i snitter og rør det godt sammen med saucen. Evt. revet skal af 1 citron.

Serveres straks i lune tarteletskaller.

Tips
Kylling og fonden kan sagtens laves dagen før.


Personer:


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
7 g ingefær15 g ingefær
1 stk. pastinak2 stk. pastinakker
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
2.5 fed hvidløg5 fed hvidløg
1 stk. løg2 stk. løg
2.5 stk. laurbærblade5 stk. laurbærblade
1 spsk. sort peberkorn2 spsk. sort peberkorn
½ spsk. salt1 spsk. salt
½ glas hvide asparges1 glas hvide asparges
½ bundt grønne asparges1 bundt grønne asparges
½ bundt basilikum1 bundt basilikum

Sauce
50 g smør100 g smør
1 spsk. mel2 spsk. mel
½ l kyllingefond1 l kyllingefond
1 dl mælk2 dl mælk
1 dl piskefløde2 dl piskefløde
½ glas aspargeslage1 glas aspargeslage
½ stk. citron1 stk. citron

Tilbehør
6 stk. tarteletter12 stk. tarteletter


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.