Kyllingebouillon

Personer: 2
4


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
2 l vand4 l vand
2 stk. pastinakker4 stk. pastinakker
2 stk. løg4 stk. løg
2 stk. persillerødder4 stk. persillerødder
2 stk. gulerødder4 stk. gulerødder
½ stk. porre1 stk. porre
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
3 stk. laurbærblade6 stk. laurbærblade
1½ tsk. sort peber3 tsk. sort peber
1 spsk. korianderfrø2 spsk. korianderfrø
½ bundt timian1 bundt timian

Tilberedning

Halver kyllingen. Skær pastinak og porre i skiver, løg i både, persillerod og gulerod i grove stykker, og halver hvidløg. Kom sammen med alle øvrige ingredienser i en stor gryde. Lad retten koge op. Fjern det hvide skum med en ske. Tilsæt en håndfuld salt og lad det koge op igen. Retten skummer op og skummet fjernes igen. Tag urterne op af gryden efter en halv time (se vintersalat). Kyllingen simrer videre i en times tid. Tag kyllingen op. Check gerne efter 45 min. Hvis kødet er mørt og falder fra benene, tages kødet op nu. Pil kødet fra skroget og put skroget tilbage i gryden og lad det simre en halv time mere. Fjern jævnligt det overskydende fedt fra toppen af gryden. Grydens indhold sigtes, og du har nu en rigtig dejlig klar suppe og/eller en fantastisk bouillon til nogle af simreretterne.

Tips
Kødet kan bruges til salater, supper og andet tilbehør. Hvis grøntsagerne skal bruges til salat, skal de kun koges med den sidste halve time. Feks. til vinter- salat.

Kyllingebouillon

Tilberedning

Halver kyllingen. Skær pastinak og porre i skiver, løg i både, persillerod og gulerod i grove stykker, og halver hvidløg. Kom sammen med alle øvrige ingredienser i en stor gryde. Lad retten koge op. Fjern det hvide skum med en ske. Tilsæt en håndfuld salt og lad det koge op igen. Retten skummer op og skummet fjernes igen. Tag urterne op af gryden efter en halv time (se vintersalat). Kyllingen simrer videre i en times tid. Tag kyllingen op. Check gerne efter 45 min. Hvis kødet er mørt og falder fra benene, tages kødet op nu. Pil kødet fra skroget og put skroget tilbage i gryden og lad det simre en halv time mere. Fjern jævnligt det overskydende fedt fra toppen af gryden. Grydens indhold sigtes, og du har nu en rigtig dejlig klar suppe og/eller en fantastisk bouillon til nogle af simreretterne.

Tips
Kødet kan bruges til salater, supper og andet tilbehør. Hvis grøntsagerne skal bruges til salat, skal de kun koges med den sidste halve time. Feks. til vinter- salat.


Personer:


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
2 l vand4 l vand
2 stk. pastinakker4 stk. pastinakker
2 stk. løg4 stk. løg
2 stk. persillerødder4 stk. persillerødder
2 stk. gulerødder4 stk. gulerødder
½ stk. porre1 stk. porre
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
3 stk. laurbærblade6 stk. laurbærblade
1½ tsk. sort peber3 tsk. sort peber
1 spsk. korianderfrø2 spsk. korianderfrø
½ bundt timian1 bundt timian


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.