Kyllingesalat

Personer: 2
4


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
½ bundt timian1 bundt timian
1 stk. løg2 stk. løg
½ stk. porre1 stk. porre
½ bundt Persille1 bundt Persille
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
1½ spsk. peberkorn3 spsk. peberkorn
4 stk. laurbærblade7 stk. laurbærblade
1 spsk. salt2 spsk. salt

Dressing til kyllingesalat
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
½ bakke champignoner1 bakke champignoner
½ glas asparges1 glas asparges
½ bæger cremefraiche1 bæger cremefraiche
½ pose mayonnaise1 pose mayonnaise
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
ristet toastbrød ristet toastbrød
bacon bacon
karse karse
pynt champignon pynt champignon

Tilberedning

Skræl og skær løg i halve og skær porrer i grove skiver. Fyld en suppegryde med vand, put kyllingen ned i vandet tilsæt alle øvrige ingredienser til kogning af kyllingen. Kog suppen op og lad det hele simre ved svag varme i ca. en time. Når kyllingen er kogt færdig, afkøles den og plukkes for kød. Den må ikke blive kold inden du piller den. Smid skindet væk. Put skroget tilbage i gryden med væden, koges og reduceres til det halve. Nu har du en perfekt fond til flæskesteg og saucen til juleaften.

Sådan laves dressingen: Kog de rensede og skivede champignon i væden fra aspargessnitterne til væden næsten er væk. Lad champignonerne køle af.
Skær asparges fra glas i små skiver (hvis de ikke er i skiver i forvejen). Riv skal og pres saft fra citron.
Rør sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Når de kogte champignon er afkølet, blandes de sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.

Tip
Kog kyllingen dagen før juleaften, så du kan få nytte af fonden fra kyllingen, der er meget egnet til fond der hældes ved flæskestegen samt til den brune sauce. Ønsker du at lave en suppe ud af resten af fonden, tilsættes en halv liter fløde og lad den koge godt op. Suppen sigtes. Tilsæt herefter kogt kyllingekød. Tilsæt snittede grøntsager efter behov.
Servér på ristet toastbrød med baconskiver og karse samt ristede champignon til pynt.

Kyllingesalat

Tilberedning

Skræl og skær løg i halve og skær porrer i grove skiver. Fyld en suppegryde med vand, put kyllingen ned i vandet tilsæt alle øvrige ingredienser til kogning af kyllingen. Kog suppen op og lad det hele simre ved svag varme i ca. en time. Når kyllingen er kogt færdig, afkøles den og plukkes for kød. Den må ikke blive kold inden du piller den. Smid skindet væk. Put skroget tilbage i gryden med væden, koges og reduceres til det halve. Nu har du en perfekt fond til flæskesteg og saucen til juleaften.

Sådan laves dressingen: Kog de rensede og skivede champignon i væden fra aspargessnitterne til væden næsten er væk. Lad champignonerne køle af.
Skær asparges fra glas i små skiver (hvis de ikke er i skiver i forvejen). Riv skal og pres saft fra citron.
Rør sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Når de kogte champignon er afkølet, blandes de sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.

Tip
Kog kyllingen dagen før juleaften, så du kan få nytte af fonden fra kyllingen, der er meget egnet til fond der hældes ved flæskestegen samt til den brune sauce. Ønsker du at lave en suppe ud af resten af fonden, tilsættes en halv liter fløde og lad den koge godt op. Suppen sigtes. Tilsæt herefter kogt kyllingekød. Tilsæt snittede grøntsager efter behov.
Servér på ristet toastbrød med baconskiver og karse samt ristede champignon til pynt.


Personer:


½ stk. hel kylling1 stk. hel kylling
½ bundt timian1 bundt timian
1 stk. løg2 stk. løg
½ stk. porre1 stk. porre
½ bundt Persille1 bundt Persille
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
1½ spsk. peberkorn3 spsk. peberkorn
4 stk. laurbærblade7 stk. laurbærblade
1 spsk. salt2 spsk. salt

Dressing til kyllingesalat
½ spsk. dijonsennep1 spsk. dijonsennep
½ bakke champignoner1 bakke champignoner
½ glas asparges1 glas asparges
½ bæger cremefraiche1 bæger cremefraiche
½ pose mayonnaise1 pose mayonnaise
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
Salt og peber Salt og peber

Tilbehør
ristet toastbrød ristet toastbrød
bacon bacon
karse karse
pynt champignon pynt champignon


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.