Kyllingespyd med blomkålssalat og majskolber

Personer: 4


200 g kyllingeinderfilet400 g kyllingeinderfilet
7.5 g sesamfrø15 g sesamfrø
½ spsk. sesamolie1 spsk. sesamolie
¼ tsk. karry½ tsk. karry
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber

Blomkålssalat med speltkerner
½ stk. blomkål1 stk. blomkål
100 g blommetomater200 g blommetomater
½ stk. snackpeber1 stk. snackpeber
¼ pakke kalkunbacon½ pakke kalkunbacon
½ bundt persille1 bundt persille
Basilikum Basilikum
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ spsk. olivenolie til stegning1 spsk. olivenolie til stegning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber
125 g speltkerner250 g speltkerner

Majskolber
1 stk. majskolbe2 stk. majskolber
½ tsk. salt1 tsk. salt

Tilberedning

Vend kyllingestykkerne i sesamolie, evt. i en plastpose, og derefter i sesamfrø. Krydr med karry, 1 tsk. groft salt og peber. Sæt kyllingen på spyd og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg spyddene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter eller til kyllingen er gennemstegt. Vend spyddene undervejs. Steg kalkunbacon i halve skiver med i ca. 10 minutter.

Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.

Skyl og rens blomkål, tomater og snackpeber. Del blomkålen i buketter og skær dem i fine skiver. Kom blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 2 min., hvorefter de afkøles i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.

Rens tomater og snackpeber og skær blommetomaterne i skiver, snackpeber i tern og hak krydderurterne groft. Bland grøntsager og krydderurter med de kogte speltkerner. Skyl citronen, riv skallen og pres saften ud. Pisk en dressing af citronsaft, citronskal, olie. 1 tsk. groft salt og peber og hæld den over salaten.

Bring en gryde med vand tilsat 1 tsk. groft salt i kog. Fjern yderblade og skæg fra majskolberne, og skær dem i tykke skiver. Kom majsene i gryden, når vandet koger, og kog under låg i ca. 5 minutter. Hæld efterfølgende vandet fra og lad majsene afkøle.

Server de varme kyllingespyd med blomkålssalat med speltkerner, kalkunbacon og lune majsskiver.

Tips
Majskolber er en sæsonvare, og kan derfor ikke købes hele året. Kan evt. erstattes med frosne majskolber.

Kyllingespyd med blomkålssalat og majskolber

Tilberedning

Vend kyllingestykkerne i sesamolie, evt. i en plastpose, og derefter i sesamfrø. Krydr med karry, 1 tsk. groft salt og peber. Sæt kyllingen på spyd og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg spyddene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter eller til kyllingen er gennemstegt. Vend spyddene undervejs. Steg kalkunbacon i halve skiver med i ca. 10 minutter.

Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.

Skyl og rens blomkål, tomater og snackpeber. Del blomkålen i buketter og skær dem i fine skiver. Kom blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 2 min., hvorefter de afkøles i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.

Rens tomater og snackpeber og skær blommetomaterne i skiver, snackpeber i tern og hak krydderurterne groft. Bland grøntsager og krydderurter med de kogte speltkerner. Skyl citronen, riv skallen og pres saften ud. Pisk en dressing af citronsaft, citronskal, olie. 1 tsk. groft salt og peber og hæld den over salaten.

Bring en gryde med vand tilsat 1 tsk. groft salt i kog. Fjern yderblade og skæg fra majskolberne, og skær dem i tykke skiver. Kom majsene i gryden, når vandet koger, og kog under låg i ca. 5 minutter. Hæld efterfølgende vandet fra og lad majsene afkøle.

Server de varme kyllingespyd med blomkålssalat med speltkerner, kalkunbacon og lune majsskiver.

Tips
Majskolber er en sæsonvare, og kan derfor ikke købes hele året. Kan evt. erstattes med frosne majskolber.


Personer: 4


200 g kyllingeinderfilet400 g kyllingeinderfilet
7.5 g sesamfrø15 g sesamfrø
½ spsk. sesamolie1 spsk. sesamolie
¼ tsk. karry½ tsk. karry
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber

Blomkålssalat med speltkerner
½ stk. blomkål1 stk. blomkål
100 g blommetomater200 g blommetomater
½ stk. snackpeber1 stk. snackpeber
¼ pakke kalkunbacon½ pakke kalkunbacon
½ bundt persille1 bundt persille
Basilikum Basilikum
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ spsk. olivenolie til stegning1 spsk. olivenolie til stegning
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt
Peber Peber
125 g speltkerner250 g speltkerner

Majskolber
1 stk. majskolbe2 stk. majskolber
½ tsk. salt1 tsk. salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.