Laks med ovnbagt fennikel og kold tomatsovs

Personer: 2
4


Tomatsovs
75 g rød peberfrugt150 g rød peberfrugt
¼ stk. agurk½ stk. agurk
½ dåse hakkede tomater1 dåse hakkede tomater
1 tsk. olie2 tsk. olie
½ tsk. karry1 tsk. karry
½ spsk. kapers1 spsk. kapers
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
Peber Peber
Purløg Purløg

Fennikel
2 stk. fennikler4 stk. fennikler
1 tsk. olie2 tsk. olie
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Laksefilter
225 g laksefileter450 g laksefileter
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
¼ dl citronsaft½ dl citronsaft
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Tilbehør
½ kg små kartofler1 kg små kartofler
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Tilberedning

Start med tomatsovsen, da den skal afkøles.

Rens og skyl peberfrugten og agurken. Skræl agurken og skrab kernerne ud af peberfrugt og agurk. Skær begge dele i terninger og damp dem møre sammen med tomaterne i en gryde i ca. 10 min. under låg. Afkøl blandingen og blend den. Rør olie, karry, kapers og presset hvidløg i, og smag til med ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) og peber. Pynt med hakket purløg ved serveringen.

Rens fennikelknoldene og skær i 6-8 både hver. Pensl dem med olie og gnid med presset hvidløg og ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) og pak dem i bagepapir. Bag dem ved 180°C til de er helt møre, ca. 45-50 min.

Rør sennep og friskpresset citron godt sammen og pensl laksefileterne med blandingen. Drys fileterne med ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.). Dæk herefter laksen til med plastfolie og sæt dem i køleskabet i ca. 10 min. Læg derefter laksen på en bageplade med bagepapir, sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem sammen med fennikel de sidste ca. 20 min., alt efter tykkelse og eget ønske om let dampet eller mere grillet laksekød.

Skyl kartoflerne og kog dem i vand tilsat ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) i ca. 15-20 min.

Laksefileterne serveres med de bagte fennikelknolde, kold tomatsovs og kogte kartofler.


Laks med ovnbagt fennikel og kold tomatsovs

Tilberedning

Start med tomatsovsen, da den skal afkøles.

Rens og skyl peberfrugten og agurken. Skræl agurken og skrab kernerne ud af peberfrugt og agurk. Skær begge dele i terninger og damp dem møre sammen med tomaterne i en gryde i ca. 10 min. under låg. Afkøl blandingen og blend den. Rør olie, karry, kapers og presset hvidløg i, og smag til med ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) og peber. Pynt med hakket purløg ved serveringen.

Rens fennikelknoldene og skær i 6-8 både hver. Pensl dem med olie og gnid med presset hvidløg og ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) og pak dem i bagepapir. Bag dem ved 180°C til de er helt møre, ca. 45-50 min.

Rør sennep og friskpresset citron godt sammen og pensl laksefileterne med blandingen. Drys fileterne med ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.). Dæk herefter laksen til med plastfolie og sæt dem i køleskabet i ca. 10 min. Læg derefter laksen på en bageplade med bagepapir, sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem sammen med fennikel de sidste ca. 20 min., alt efter tykkelse og eget ønske om let dampet eller mere grillet laksekød.

Skyl kartoflerne og kog dem i vand tilsat ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) i ca. 15-20 min.

Laksefileterne serveres med de bagte fennikelknolde, kold tomatsovs og kogte kartofler.



Personer: 4


Tomatsovs
75 g rød peberfrugt150 g rød peberfrugt
¼ stk. agurk½ stk. agurk
½ dåse hakkede tomater1 dåse hakkede tomater
1 tsk. olie2 tsk. olie
½ tsk. karry1 tsk. karry
½ spsk. kapers1 spsk. kapers
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
Peber Peber
Purløg Purløg

Fennikel
2 stk. fennikler4 stk. fennikler
1 tsk. olie2 tsk. olie
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Laksefilter
225 g laksefileter450 g laksefileter
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
¼ dl citronsaft½ dl citronsaft
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Tilbehør
½ kg små kartofler1 kg små kartofler
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.