Lasagne - ikke som i Italien

Personer: 2
4


87.5 g skinkekød i tern175 g skinkekød i tern
½ pakke bacon i skiver1 pakke bacon i skiver
375 g hakket oksekød750 g hakket oksekød
1 stk. løg2 stk. løg
¼ stk. hvidløg½ stk. hvidløg
½ stk. citron1 stk. citron
¼ bundt timian½ bundt timian
½ spsk. stærk mango chutney1 spsk. stærk mango chutney
1½ tsk. karry3 tsk. karry
½ dåse hakkede tomater1 dåse hakkede tomater
½ stk. chilifrugt1 stk. chilifrugt
½ dl ketchup1 dl ketchup
1 pakke lasagneplader2 pakker lasagneplader
½ bundt frisk basilikum1 bundt frisk basilikum
½ pose revet ost1 pose revet ost
Salt og peber Salt og peber

Ostecreme
½ glas grøn pesto1 glas grøn pesto
1 spsk. olie til stegning2 spsk. olie til stegning
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
2 dl madlavningsfløde4 dl madlavningsfløde
¼ stk. muskatnød½ stk. muskatnød
1 pose gratineringsost2 poser gratineringsost
peber peber
½ tsk. salt1 tsk. salt

Tilberedning

Kødsauce
Svits skinketern i lidt olie i en gryde. Skær baconskiverne i mindre stykker og svits dem med i gryden. Tilsæt hakket oksekød og lad det simre. Tilsæt løg og hvidløg i skiver og revet citronskal. Retten skal sauteres godt ind. Tilsæt hakket timian, hakket chili, mango chutney, karry og til sidst en dåse hakkede tomater og ketchup. Pas på, at kødsaucen ikke er våd, den skal være kogt ind så den er ”tør”.

Ostesauce
Varm olie og pesto i en gryde. Tilsæt dijon sennep og revet muskatnød. Lad det hele koge op under omrøring. Tilsæt madlavningsfløde, tilsæt herefter revet gratineringsost.
Skru ned for varmen, pisk saucen til osten smelter, pas på med varmen, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Læg et lag ostesauce i et smurt ildfast fad, læg herefter et lag friske lasagneplader, herefter et lag kødsauce og en håndfuld frisk basilikumblade. Herefter startes forfra og samme procedure lag for lag. Slut med et lag bechamelsauce og top med revet mozzarella ost. Lad den hvile 10 minutter, herefter stilles den i en forvarmet ovn ved 225 grader i 25 minutter. Tag lasagnen ud af ovnen og server straks.

Tips
Ostesaucen kan erstattes af en færdiglavet bechamelsauce, hvis der ikke er tid til at lave hjemmelavet ostesauce.

Lasagne - ikke som i Italien

Tilberedning

Kødsauce
Svits skinketern i lidt olie i en gryde. Skær baconskiverne i mindre stykker og svits dem med i gryden. Tilsæt hakket oksekød og lad det simre. Tilsæt løg og hvidløg i skiver og revet citronskal. Retten skal sauteres godt ind. Tilsæt hakket timian, hakket chili, mango chutney, karry og til sidst en dåse hakkede tomater og ketchup. Pas på, at kødsaucen ikke er våd, den skal være kogt ind så den er ”tør”.

Ostesauce
Varm olie og pesto i en gryde. Tilsæt dijon sennep og revet muskatnød. Lad det hele koge op under omrøring. Tilsæt madlavningsfløde, tilsæt herefter revet gratineringsost.
Skru ned for varmen, pisk saucen til osten smelter, pas på med varmen, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Læg et lag ostesauce i et smurt ildfast fad, læg herefter et lag friske lasagneplader, herefter et lag kødsauce og en håndfuld frisk basilikumblade. Herefter startes forfra og samme procedure lag for lag. Slut med et lag bechamelsauce og top med revet mozzarella ost. Lad den hvile 10 minutter, herefter stilles den i en forvarmet ovn ved 225 grader i 25 minutter. Tag lasagnen ud af ovnen og server straks.

Tips
Ostesaucen kan erstattes af en færdiglavet bechamelsauce, hvis der ikke er tid til at lave hjemmelavet ostesauce.


Personer:


87.5 g skinkekød i tern175 g skinkekød i tern
½ pakke bacon i skiver1 pakke bacon i skiver
375 g hakket oksekød750 g hakket oksekød
1 stk. løg2 stk. løg
¼ stk. hvidløg½ stk. hvidløg
½ stk. citron1 stk. citron
¼ bundt timian½ bundt timian
½ spsk. stærk mango chutney1 spsk. stærk mango chutney
1½ tsk. karry3 tsk. karry
½ dåse hakkede tomater1 dåse hakkede tomater
½ stk. chilifrugt1 stk. chilifrugt
½ dl ketchup1 dl ketchup
1 pakke lasagneplader2 pakker lasagneplader
½ bundt frisk basilikum1 bundt frisk basilikum
½ pose revet ost1 pose revet ost
Salt og peber Salt og peber

Ostecreme
½ glas grøn pesto1 glas grøn pesto
1 spsk. olie til stegning2 spsk. olie til stegning
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
2 dl madlavningsfløde4 dl madlavningsfløde
¼ stk. muskatnød½ stk. muskatnød
1 pose gratineringsost2 poser gratineringsost
peber peber
½ tsk. salt1 tsk. salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.