Linsepostej med farverig råkost

Personer: 2
4


Linsepostej
75 g røde linser150 g røde linser
1.25 dl bouillon2.5 dl bouillon
½ stk. løg1 stk. løg
125 g champignoner250 g champignoner
2 stilke bladselleri4 stilke bladselleri
¾ spsk. rapsolie1½ spsk. rapsolie
1½ stk. æg3 stk. æg
½ dl minimælk1 dl minimælk
¼ bundt frisk koriander½ bundt frisk koriander
¼ tsk. tørret timian½ tsk. tørret timian
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Peber Peber
¼ spsk. olie til bageform½ spsk. olie til bageform

Råkost
1 stk. rødbede2 stk. rødbeder
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. æble1 stk. æble
1 spsk. balsamicoeddike2 spsk. balsamicoeddike

Tilbehør
150 g fuldkornsrugbrød300 g fuldkornsrugbrød

Tilberedning

Kog linserne i bouillon i ca. 15 minutter, og afkøl dem herefter.

Pil og hak løget. Rens champignonerne og hak dem groft. Rens bladsellerien og hak eller snit den fint. Svits grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter og afkøl blandingen let.

Skyl den friske koriander og hak den fint.

Pisk æg, mælk, koriander, timian, peber og 1 tsk. fint salt sammen. Rør linser og grøntsager i æggemassen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1½ l), og bag postejen ved 200 grader i 50-60 minutter på nederste ovnrille.

Skyl og skræl rødbeder og gulerødder og udkern æblet. Riv det hele groft på et råkostjern eller i en foodprocessor. Smag til med balsamicoeddike.

Server linsepostejen med råkost og rugbrød.

Tips
Linsepostejen kan også serveres kold og evt. rester kan bruges som pålæg.

Linsepostej med farverig råkost

Tilberedning

Kog linserne i bouillon i ca. 15 minutter, og afkøl dem herefter.

Pil og hak løget. Rens champignonerne og hak dem groft. Rens bladsellerien og hak eller snit den fint. Svits grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter og afkøl blandingen let.

Skyl den friske koriander og hak den fint.

Pisk æg, mælk, koriander, timian, peber og 1 tsk. fint salt sammen. Rør linser og grøntsager i æggemassen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1½ l), og bag postejen ved 200 grader i 50-60 minutter på nederste ovnrille.

Skyl og skræl rødbeder og gulerødder og udkern æblet. Riv det hele groft på et råkostjern eller i en foodprocessor. Smag til med balsamicoeddike.

Server linsepostejen med råkost og rugbrød.

Tips
Linsepostejen kan også serveres kold og evt. rester kan bruges som pålæg.


Personer:


Linsepostej
75 g røde linser150 g røde linser
1.25 dl bouillon2.5 dl bouillon
½ stk. løg1 stk. løg
125 g champignoner250 g champignoner
2 stilke bladselleri4 stilke bladselleri
¾ spsk. rapsolie1½ spsk. rapsolie
1½ stk. æg3 stk. æg
½ dl minimælk1 dl minimælk
¼ bundt frisk koriander½ bundt frisk koriander
¼ tsk. tørret timian½ tsk. tørret timian
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
Peber Peber
¼ spsk. olie til bageform½ spsk. olie til bageform

Råkost
1 stk. rødbede2 stk. rødbeder
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ stk. æble1 stk. æble
1 spsk. balsamicoeddike2 spsk. balsamicoeddike

Tilbehør
150 g fuldkornsrugbrød300 g fuldkornsrugbrød


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.