Linsesuppe med indiske krydderier


25 g løg50 g løg
50 g porrer100 g porrer
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie
1 tsk. gurkemeje2 tsk. gurkemeje
1 spsk. hakket ingefær2 spsk. hakket ingefær
50 g pastinakker100 g pastinakker
100 g kartofler200 g kartofler
100 g gulerødder200 g gulerødder
100 g røde linser200 g røde linser
½ l grøntsagsbouillon1 l grøntsagsbouillon
Citronsaft Citronsaft
yoghurt naturel yoghurt naturel
frisk koriander frisk koriander

Spicy topping
1 tsk. sorte sennepsfrø2 tsk. sorte sennepsfrø
1 tsk. spidskommenfrø2 tsk. spidskommenfrø
Hakket chili efter smag Hakket chili efter smag
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie

Tilberedning

Snit løg, porre og hvidløg. Svits dem i olien og tilsæt gurkemeje og ingefær. Svits et par minutter.

Skær grøntsagerne i terninger og kom dem i gryden sammen med linser og bouillon. Læg låg på gryden og kog suppen ca. 30 minutter.

Purér suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mere bouillon, hvis den er for tyk. Smag godt til med citronsaft samt salt og peber.

Topping
Rist de to slags frø på en tør pande, til de ”springer”.

Hæld olien ved og tilsæt chili (uden kerner) og hvidløg. Svits til hvidløgene er let gyldne.

Tips
Servér suppen portionsvis, evt. med lidt yoghurt. Sæt en teskefuld af sennepsolien på suppen og drys evt. med hakket koriander.

Opskriften er venligst udlånt af Kirsten Skaarup (kirstenskaarup.dk)

Linsesuppe med indiske krydderier

Tilberedning

Snit løg, porre og hvidløg. Svits dem i olien og tilsæt gurkemeje og ingefær. Svits et par minutter.

Skær grøntsagerne i terninger og kom dem i gryden sammen med linser og bouillon. Læg låg på gryden og kog suppen ca. 30 minutter.

Purér suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mere bouillon, hvis den er for tyk. Smag godt til med citronsaft samt salt og peber.

Topping
Rist de to slags frø på en tør pande, til de ”springer”.

Hæld olien ved og tilsæt chili (uden kerner) og hvidløg. Svits til hvidløgene er let gyldne.

Tips
Servér suppen portionsvis, evt. med lidt yoghurt. Sæt en teskefuld af sennepsolien på suppen og drys evt. med hakket koriander.

Opskriften er venligst udlånt af Kirsten Skaarup (kirstenskaarup.dk)


Personer:


25 g løg50 g løg
50 g porrer100 g porrer
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie
1 tsk. gurkemeje2 tsk. gurkemeje
1 spsk. hakket ingefær2 spsk. hakket ingefær
50 g pastinakker100 g pastinakker
100 g kartofler200 g kartofler
100 g gulerødder200 g gulerødder
100 g røde linser200 g røde linser
½ l grøntsagsbouillon1 l grøntsagsbouillon
Citronsaft Citronsaft
yoghurt naturel yoghurt naturel
frisk koriander frisk koriander

Spicy topping
1 tsk. sorte sennepsfrø2 tsk. sorte sennepsfrø
1 tsk. spidskommenfrø2 tsk. spidskommenfrø
Hakket chili efter smag Hakket chili efter smag
1 spsk. rapsolie2 spsk. rapsolie


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.