Lun vintersalat

Personer: 2
4


½ stk. blomkålshoved1 stk. blomkålshoved
½ stk. broccoli1 stk. broccoli
½ stk. spidskål1 stk. spidskål
50 g pinjekerner100 g pinjekerner
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
smør til stegning smør til stegning
Salt og peber Salt og peber
½ bakke karse1 bakke karse

Vinaigrette til den lune salat
½ stk. citron1 stk. citron
½ dl citronolie1 dl citronolie
½ dl rapsolie1 dl rapsolie
2 spsk. hvidvinseddike4 spsk. hvidvinseddike
friskkværnet peber friskkværnet peber
salt salt

Tilberedning

Lun vintersalat
Fordel blomkål og broccoli i buketter og skær spidskål i både (fjern yderste blade og stok). Sæt en gryde vand i kog, tilsæt salt. Kog
de enkelte grøntsager for sig. Kog blomkål først, herefter spidskål og broccoli. Broccoli skal have 1 min. Blomkål skal have 2-3 min. Spidskål skal have 6-7 min. Alle grøntsager skylles i koldt vand så de holder på farven og tørres på et rent viskestykke. Blomkålen steges på en pande ved høj varme i lidt olie til den er lysebrun. Smages til med salt og peber. Når spidskålen er mør, tages en pande med brunet smør og tilsæt spidskål samt finthakket skalotteløg og hvidløg. Steges let igennem og smages til med salt og peber. Herefter lægges spidskålen ned i bunden af et fad, toppes med ristede blomkål og blancheret broccoli. Det hele drysses med ristede pinjekerner og karse. Hele herligheden bliver nu hældt over med den friske vinaigrette, der blandes af saften fra citron samt de øvrige vinaigrette-ingrendienser.

Vinaigrette
Alle ingredienser blandes sammen og står herefter og trækker, til det skal bruges. Det giver en meget frisk smag til grøntsagerne.

Tips
Denne ret er egnet til råstegte kartofler som kan laves i ovnen sammen med kødet. Du kan også lave hvidløg og daddeltomater i bradepanden sammen med kødet (se under oksemørbrad opskrift) Vinaigrette kan holde sig længe i køleskabet. God som salatdressing også. Kan smages til med friske krydderurter og chili.

Lun vintersalat

Tilberedning

Lun vintersalat
Fordel blomkål og broccoli i buketter og skær spidskål i både (fjern yderste blade og stok). Sæt en gryde vand i kog, tilsæt salt. Kog
de enkelte grøntsager for sig. Kog blomkål først, herefter spidskål og broccoli. Broccoli skal have 1 min. Blomkål skal have 2-3 min. Spidskål skal have 6-7 min. Alle grøntsager skylles i koldt vand så de holder på farven og tørres på et rent viskestykke. Blomkålen steges på en pande ved høj varme i lidt olie til den er lysebrun. Smages til med salt og peber. Når spidskålen er mør, tages en pande med brunet smør og tilsæt spidskål samt finthakket skalotteløg og hvidløg. Steges let igennem og smages til med salt og peber. Herefter lægges spidskålen ned i bunden af et fad, toppes med ristede blomkål og blancheret broccoli. Det hele drysses med ristede pinjekerner og karse. Hele herligheden bliver nu hældt over med den friske vinaigrette, der blandes af saften fra citron samt de øvrige vinaigrette-ingrendienser.

Vinaigrette
Alle ingredienser blandes sammen og står herefter og trækker, til det skal bruges. Det giver en meget frisk smag til grøntsagerne.

Tips
Denne ret er egnet til råstegte kartofler som kan laves i ovnen sammen med kødet. Du kan også lave hvidløg og daddeltomater i bradepanden sammen med kødet (se under oksemørbrad opskrift) Vinaigrette kan holde sig længe i køleskabet. God som salatdressing også. Kan smages til med friske krydderurter og chili.


Personer:


½ stk. blomkålshoved1 stk. blomkålshoved
½ stk. broccoli1 stk. broccoli
½ stk. spidskål1 stk. spidskål
50 g pinjekerner100 g pinjekerner
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
smør til stegning smør til stegning
Salt og peber Salt og peber
½ bakke karse1 bakke karse

Vinaigrette til den lune salat
½ stk. citron1 stk. citron
½ dl citronolie1 dl citronolie
½ dl rapsolie1 dl rapsolie
2 spsk. hvidvinseddike4 spsk. hvidvinseddike
friskkværnet peber friskkværnet peber
salt salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.