Medister i sennepsauce med grønkålssalat

Personer: 2
4


200 g Friland medister max. 10 %400 g Friland medister max. 10 %
Olie eller smør til stegning Olie eller smør til stegning
Salt Salt

Sovs
15 g smør30 g smør
10 g mel20 g mel
2 dl minimælk4 dl minimælk
2 spsk. grov sennep4 spsk. grov sennep
½ stk. bouillonterning1 stk. bouillonterning
Salt og peber Salt og peber

Grønkålssalat
100 g frisk hakket grønkål200 g frisk hakket grønkål
1 stk. æble2 stk. æble
25 g hasselnødder50 g hasselnødder
3 stk. tørrede abrikoser6 stk. tørrede abrikoser
1½ spsk. æblecidereddike3 spsk. æblecidereddike
1½ spsk. olivenolie3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker2 tsk. sukker
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Steg medister i fedtstoffet på panden ved middelvarme i ca. 12 minutter på hver side, til den er gylden.

Smelt smør i en gryde, pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker. Tilsæt bouillonterning og rør til denne er opløst. Lad sovsen koge igennem et minuts tid. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

Grønkålssalat
Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til skallerne let kan gnubbes af. Hak nødderne groft. Skær abrikoserne i strimler. Bland æblecidereddike, olivenolie, sukker, salt og peber.

Bland alle ingredienserne til salaten sammen og anret salaten i en skål.

Tips
Retten kan serveres med kartofler eller rugbrød, hvis den skal være mere fyldig.

Medister i sennepsauce med grønkålssalat

Tilberedning

Steg medister i fedtstoffet på panden ved middelvarme i ca. 12 minutter på hver side, til den er gylden.

Smelt smør i en gryde, pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker. Tilsæt bouillonterning og rør til denne er opløst. Lad sovsen koge igennem et minuts tid. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

Grønkålssalat
Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til skallerne let kan gnubbes af. Hak nødderne groft. Skær abrikoserne i strimler. Bland æblecidereddike, olivenolie, sukker, salt og peber.

Bland alle ingredienserne til salaten sammen og anret salaten i en skål.

Tips
Retten kan serveres med kartofler eller rugbrød, hvis den skal være mere fyldig.


Personer:


200 g Friland medister max. 10 %400 g Friland medister max. 10 %
Olie eller smør til stegning Olie eller smør til stegning
Salt Salt

Sovs
15 g smør30 g smør
10 g mel20 g mel
2 dl minimælk4 dl minimælk
2 spsk. grov sennep4 spsk. grov sennep
½ stk. bouillonterning1 stk. bouillonterning
Salt og peber Salt og peber

Grønkålssalat
100 g frisk hakket grønkål200 g frisk hakket grønkål
1 stk. æble2 stk. æble
25 g hasselnødder50 g hasselnødder
3 stk. tørrede abrikoser6 stk. tørrede abrikoser
1½ spsk. æblecidereddike3 spsk. æblecidereddike
1½ spsk. olivenolie3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker2 tsk. sukker
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.