Mormors koldskål med ristede havregryn og jordbær

Personer: 2
4


3 stk. æggeblommer6 stk. æggeblommer
1 stang vaniljestang2 stænger vaniljestang
50 g rørsukker100 g rørsukker
¼ stk. appelsin½ stk. appelsin
½ stk. citron1 stk. citron
½ spsk. kardemomme1 spsk. kardemomme
1 dl sødmælks yoghurt2 dl sødmælks yoghurt
½ l kærnemælk1 l kærnemælk

Ristede havregryn
100 g havregryn200 g havregryn
25 g smør50 g smør
50 g sukker100 g sukker
½ bakke jordbær1 bakke jordbær

Tilberedning

Start med at lave de ristede havregryn: skyl og skær jordbær i skiver. Smelt smørret på en pande til det har bruset op.
Tilsæt sukker som smeltes sammen med smørret. Pas på fingrene, det bliver meget varmt! Når massen er lysebrun, tilsættes havregryn, rør grundigt igennem og tag de ristede havregryn af varmen. Put det hele i et ildfast fad og lad det afkøle mens du laver koldskål.
Pres saft og riv skallen fra appelsin og citron, og flæk vaniljestængerne og tag kornene ud. Alle ingredienser til koldskål tilsættes undtagen yoghurt og kærnemælk. Brug gerne en røremaskine, der skal piskes til massen er helt hvid. Tilsæt herefter yoghurt og kærnemælk lidt ad gangen og pisk videre ca. 5 min. Tag 4 dybe tallerkener, anret jordbærskiver på bunden, hæld koldskål oven på bærrene og drys til sidst med de ristede havregryn. Servér straks.

Tip
Denne koldskål har godt af at stå mindst en time, så smagen af kardemomme og vanille trænger mere igennem.
I stedet for de ristede havregryn, kan der bruges kammerjunkere med jordbærsmag.

Mormors koldskål med ristede havregryn og jordbær

Tilberedning

Start med at lave de ristede havregryn: skyl og skær jordbær i skiver. Smelt smørret på en pande til det har bruset op.
Tilsæt sukker som smeltes sammen med smørret. Pas på fingrene, det bliver meget varmt! Når massen er lysebrun, tilsættes havregryn, rør grundigt igennem og tag de ristede havregryn af varmen. Put det hele i et ildfast fad og lad det afkøle mens du laver koldskål.
Pres saft og riv skallen fra appelsin og citron, og flæk vaniljestængerne og tag kornene ud. Alle ingredienser til koldskål tilsættes undtagen yoghurt og kærnemælk. Brug gerne en røremaskine, der skal piskes til massen er helt hvid. Tilsæt herefter yoghurt og kærnemælk lidt ad gangen og pisk videre ca. 5 min. Tag 4 dybe tallerkener, anret jordbærskiver på bunden, hæld koldskål oven på bærrene og drys til sidst med de ristede havregryn. Servér straks.

Tip
Denne koldskål har godt af at stå mindst en time, så smagen af kardemomme og vanille trænger mere igennem.
I stedet for de ristede havregryn, kan der bruges kammerjunkere med jordbærsmag.


Personer:


3 stk. æggeblommer6 stk. æggeblommer
1 stang vaniljestang2 stænger vaniljestang
50 g rørsukker100 g rørsukker
¼ stk. appelsin½ stk. appelsin
½ stk. citron1 stk. citron
½ spsk. kardemomme1 spsk. kardemomme
1 dl sødmælks yoghurt2 dl sødmælks yoghurt
½ l kærnemælk1 l kærnemælk

Ristede havregryn
100 g havregryn200 g havregryn
25 g smør50 g smør
50 g sukker100 g sukker
½ bakke jordbær1 bakke jordbær


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.