Nytårstorsk af torskeloins

Personer: 2
4


400 g torskeloins800 g torskeloins
1 dl fiskefond2 dl fiskefond
1 dl hvidvin2 dl hvidvin
¼ bundt timian½ bundt timian
¼ bundt dild½ bundt dild
smør til pensling smør til pensling
Salt og peber Salt og peber

Fiskefond
Hoved, hale og ben (købes hos fiskehandleren) Hoved, hale og ben (købes hos fiskehandleren)
½ spsk. peber1 spsk. peber
1 stk. løg2 stk. løg
½ stk. porre1 stk. porre
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
½ stk. persillerod1 stk. persillerod
laurbærblad laurbærblad
citronsaft citronsaft

Sennepssauce
½ stk. løg1 stk. løg
1½ fed hvidløg3 fed hvidløg
laurbærblad laurbærblad
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
¼ dl hvidvinseddike½ dl hvidvinseddike
½ l fiskefond1 l fiskefond
⅛ l piskefløde¼ l piskefløde
½ bundt dild1 bundt dild
50 g smør100 g smør
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Skær hoved, hale og finner af torsken som puttes i en gryde og dækkes med vand. Hak løg groft, skær porrer, persillerod og pastinak i skiver, og pres saft fra citron.
Tilsæt sammen med de øvrige ingredienser og bring gryden i kog. Fjern skummet med en ske. Skru ned for blusset så fonden simrer i ca. 20 min. Stilles herefter til side og lad det stå og hvile en time. Si fonden. Der går ca. en liter fond til 6 personer.
Torskeloins lægges i et smørsmurt ildfast fad eller bradepande sammen med hvidvin og fiskefond. Pensl torskeloins med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag på den ene side. Torsken skal i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen. Torsken anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torsken på bordet og alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar!

Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde, tilsæt løg, finthakket hvidløg og laurbærblade i gryden og lad det svitse til løgene er klare. Tilsæt revet skal og saft fra citronen. Afhængig af hvor stærk du ønsker den tilsættes 2-4 spsk. dijonsennep. Skru ned for varmen på halv styrke og lad det svitse i 5 minutter. Tilsæt hvidvinseddike og herefter tilsættes fiskefonden lidt ad gangen, ca. en liter. Tilsæt piskefløde og lad den koge ind. Smag evt. til med mere sennep samt salt og peber. Til sidst tilsættes hakket dild. Saucen er klar til servering.

Tips
Pluk evt. fiskehovedet for kød.
Hvis du synes saucen er for tynd i konsistensen, så tilsæt mere smør og lad den koge mere ind. Du kan også jævne den. Hvis du synes saucen mangler syre, tilsæt lidt mere citronsaft eller et skvæt god eddike.

Vil du have en hurtig sennepssauce, så laves den på 100 g smeltet smør,1 dl hakket skalotteløg, revet skal og saft fra 1 citron som sauteres. Må ikke tage farve. 1 tsk. mel piskes godt igennem.
Tilsæt ½ flaske hvidvin, 2 spsk. sennep, ½ liter piskefløde og lad det koge ind. Smages til med salt og peber.

Nytårstorsk af torskeloins

Tilberedning

Skær hoved, hale og finner af torsken som puttes i en gryde og dækkes med vand. Hak løg groft, skær porrer, persillerod og pastinak i skiver, og pres saft fra citron.
Tilsæt sammen med de øvrige ingredienser og bring gryden i kog. Fjern skummet med en ske. Skru ned for blusset så fonden simrer i ca. 20 min. Stilles herefter til side og lad det stå og hvile en time. Si fonden. Der går ca. en liter fond til 6 personer.
Torskeloins lægges i et smørsmurt ildfast fad eller bradepande sammen med hvidvin og fiskefond. Pensl torskeloins med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag på den ene side. Torsken skal i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen. Torsken anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torsken på bordet og alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar!

Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde, tilsæt løg, finthakket hvidløg og laurbærblade i gryden og lad det svitse til løgene er klare. Tilsæt revet skal og saft fra citronen. Afhængig af hvor stærk du ønsker den tilsættes 2-4 spsk. dijonsennep. Skru ned for varmen på halv styrke og lad det svitse i 5 minutter. Tilsæt hvidvinseddike og herefter tilsættes fiskefonden lidt ad gangen, ca. en liter. Tilsæt piskefløde og lad den koge ind. Smag evt. til med mere sennep samt salt og peber. Til sidst tilsættes hakket dild. Saucen er klar til servering.

Tips
Pluk evt. fiskehovedet for kød.
Hvis du synes saucen er for tynd i konsistensen, så tilsæt mere smør og lad den koge mere ind. Du kan også jævne den. Hvis du synes saucen mangler syre, tilsæt lidt mere citronsaft eller et skvæt god eddike.

Vil du have en hurtig sennepssauce, så laves den på 100 g smeltet smør,1 dl hakket skalotteløg, revet skal og saft fra 1 citron som sauteres. Må ikke tage farve. 1 tsk. mel piskes godt igennem.
Tilsæt ½ flaske hvidvin, 2 spsk. sennep, ½ liter piskefløde og lad det koge ind. Smages til med salt og peber.


Personer:


400 g torskeloins800 g torskeloins
1 dl fiskefond2 dl fiskefond
1 dl hvidvin2 dl hvidvin
¼ bundt timian½ bundt timian
¼ bundt dild½ bundt dild
smør til pensling smør til pensling
Salt og peber Salt og peber

Fiskefond
Hoved, hale og ben (købes hos fiskehandleren) Hoved, hale og ben (købes hos fiskehandleren)
½ spsk. peber1 spsk. peber
1 stk. løg2 stk. løg
½ stk. porre1 stk. porre
½ stk. pastinak1 stk. pastinak
½ stk. persillerod1 stk. persillerod
laurbærblad laurbærblad
citronsaft citronsaft

Sennepssauce
½ stk. løg1 stk. løg
1½ fed hvidløg3 fed hvidløg
laurbærblad laurbærblad
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
¼ dl hvidvinseddike½ dl hvidvinseddike
½ l fiskefond1 l fiskefond
⅛ l piskefløde¼ l piskefløde
½ bundt dild1 bundt dild
50 g smør100 g smør
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.