Oksesteg af tykkam eller bov sous vide med dansk solbærglace

Personer: 2
4


½ stk. kødkvæg tykkam1 stk. kødkvæg tykkam
1 bakke svampe2 bakker svampe
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
25 g smør50 g smør

Jordskokkepuré
200 g jordskokker400 g jordskokker
½ stk. bagekartoffel1 stk. bagekartoffel
2 dl sødmælk4 dl sødmælk
½ dl piskefløde1 dl piskefløde
revet muskatnød revet muskatnød
25 g smør50 g smør
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Sous vide – årets nyhed for gastromænd og kvinder. Kødet er vakuumpakket – klar til sous vide tilberedning hjemme hos dig.

På fransk hedder det sous vide, når man langtidstilbereder vakuumpakket kød i vand ved lav temperatur. Da kødet er pakket helt ilttæt ind, kan væsken ikke slippe ud, og kødet vil holde sig saftigt og appetitligt.

Har man ikke en såkaldt ”rouner”, kan kødet også tilberedes i vandbad i ovnen i 10-12 timer. Det sikrer ultra mørt kød. Efter tilberedning skæres stegen i skiver og serveres med tilbehør efter ønske.
__________________________________________________________________________________________________

Svampe ristes på panden med olivenolie, smør, hakkede skalotteløg og hvidløg i skiver.

Lad kødet blive i vakuumpakningen. Læg pakken ned i en gryde og hæld den over med kogende vand til kødet er dækket. Sæt det i ovnen ved 50 grader og lad det stå i 10 timer. (JA 10 - 12 timer!)

Jordskokker og bagekartoffel koges i rigeligt vand i 30 minutter. Sigtes og afdryppes godt.

Sødmælk og fløde varmes stille og roligt op sammen med salt og peber og revet muskatnød.

Det hele røres sammen til en mos. Smør tilsættes og mosen varmes forsigtigt op.

Server kødet på fadet og læg de ristede svampe ved.

Oksesteg af tykkam eller bov sous vide med dansk solbærglace

Tilberedning

Sous vide – årets nyhed for gastromænd og kvinder. Kødet er vakuumpakket – klar til sous vide tilberedning hjemme hos dig.

På fransk hedder det sous vide, når man langtidstilbereder vakuumpakket kød i vand ved lav temperatur. Da kødet er pakket helt ilttæt ind, kan væsken ikke slippe ud, og kødet vil holde sig saftigt og appetitligt.

Har man ikke en såkaldt ”rouner”, kan kødet også tilberedes i vandbad i ovnen i 10-12 timer. Det sikrer ultra mørt kød. Efter tilberedning skæres stegen i skiver og serveres med tilbehør efter ønske.
__________________________________________________________________________________________________

Svampe ristes på panden med olivenolie, smør, hakkede skalotteløg og hvidløg i skiver.

Lad kødet blive i vakuumpakningen. Læg pakken ned i en gryde og hæld den over med kogende vand til kødet er dækket. Sæt det i ovnen ved 50 grader og lad det stå i 10 timer. (JA 10 - 12 timer!)

Jordskokker og bagekartoffel koges i rigeligt vand i 30 minutter. Sigtes og afdryppes godt.

Sødmælk og fløde varmes stille og roligt op sammen med salt og peber og revet muskatnød.

Det hele røres sammen til en mos. Smør tilsættes og mosen varmes forsigtigt op.

Server kødet på fadet og læg de ristede svampe ved.


Personer:


½ stk. kødkvæg tykkam1 stk. kødkvæg tykkam
1 bakke svampe2 bakker svampe
1 stk. skalotteløg2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
25 g smør50 g smør

Jordskokkepuré
200 g jordskokker400 g jordskokker
½ stk. bagekartoffel1 stk. bagekartoffel
2 dl sødmælk4 dl sødmælk
½ dl piskefløde1 dl piskefløde
revet muskatnød revet muskatnød
25 g smør50 g smør
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.