Osso buco med risotto og gremolata

Personer: 2
4


Osso buco
5 skiver osso buco10 skiver osso buco
1 stk. løg2 stk. løg
3 fed hvidløg6 fed hvidløg
2.5 stk. gulerødder5 stk. gulerødder
½ stk. knoldselleri1 stk. knoldselleri
1 stængel blegselleri2 stængler blegselleri
1 dåse flåede tomater2 dåser flåede tomater
50 g tomatpuré100 g tomatpuré
1½ stk. ansjoser3 stk. ansjoser
1½ dl tør hvidvin3 dl tør hvidvin
Hvedemel Hvedemel
Olie Olie
Salt og peber Salt og peber

Risotto:
400 g risottoris800 g risottoris
60 g smør120 g smør
4 stk. skalotteløg8 stk. skalotteløg
1 dl tør hvidvin2 dl tør hvidvin
1½ l grøntsagsbouillon3 l grøntsagsbouillon
50 g parmesan100 g parmesan
Citronsaft fra en ½ citron Citronsaft fra en ½ citron
Salt og peber Salt og peber

Gremolata:
7.5 stk. hvidløg15 stk. hvidløg
1½ bundt persille3 bundter persille
1½ stk. fintrevet citronskal3 stk. fintrevet citronskal

Tilberedning

Osso buco
Skær/klip osso bucoskiverne i kanten, vend dem i mel og krydr dem med salt og peber. Steg dem gyldne i olie og sæt dem til side.

Svits grønsagerne i olie i en gryde og tilsæt tomatpuréen, som brændes godt af. Tilsæt
herefter flåede tomater, hvidvin, oksebouillon og ansjoser.

Tilsæt kødet i gryden, kødet skal være dækket af væde, ellers skal der tilsættes vand.

Lad retten simre i 4-5 timer ved svag varme, se efter om kødet er dækket med væde.
Retten smages til med salt og peber.

Alternativt kan retten stilles i ovnen ved 160° i 4-5 timer, dæk evt. bradepanden over med aluminiumsfolie.

Risotto:
Løgene finthakkes og svits dem i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og lad dem
stege til de begynder at suge fedtstof. Tilsæt hvidvinen og lad det koge væk. Tilsæt herefter bouillonen lidt ad gangen og lad det koge væk inden der tilsættes en ny portion. Rør godt i risottoen undervejs.

Når risene er møre tilsættes friskrevet parmasanost og citonsaft, og der smages til med
salt og peber og evt. lidt mere smør.

Gremolata:
Ingredienserne finthakkes og blandes.

Osso buco med risotto og gremolata

Tilberedning

Osso buco
Skær/klip osso bucoskiverne i kanten, vend dem i mel og krydr dem med salt og peber. Steg dem gyldne i olie og sæt dem til side.

Svits grønsagerne i olie i en gryde og tilsæt tomatpuréen, som brændes godt af. Tilsæt
herefter flåede tomater, hvidvin, oksebouillon og ansjoser.

Tilsæt kødet i gryden, kødet skal være dækket af væde, ellers skal der tilsættes vand.

Lad retten simre i 4-5 timer ved svag varme, se efter om kødet er dækket med væde.
Retten smages til med salt og peber.

Alternativt kan retten stilles i ovnen ved 160° i 4-5 timer, dæk evt. bradepanden over med aluminiumsfolie.

Risotto:
Løgene finthakkes og svits dem i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og lad dem
stege til de begynder at suge fedtstof. Tilsæt hvidvinen og lad det koge væk. Tilsæt herefter bouillonen lidt ad gangen og lad det koge væk inden der tilsættes en ny portion. Rør godt i risottoen undervejs.

Når risene er møre tilsættes friskrevet parmasanost og citonsaft, og der smages til med
salt og peber og evt. lidt mere smør.

Gremolata:
Ingredienserne finthakkes og blandes.


Personer:


Osso buco
5 skiver osso buco10 skiver osso buco
1 stk. løg2 stk. løg
3 fed hvidløg6 fed hvidløg
2.5 stk. gulerødder5 stk. gulerødder
½ stk. knoldselleri1 stk. knoldselleri
1 stængel blegselleri2 stængler blegselleri
1 dåse flåede tomater2 dåser flåede tomater
50 g tomatpuré100 g tomatpuré
1½ stk. ansjoser3 stk. ansjoser
1½ dl tør hvidvin3 dl tør hvidvin
Hvedemel Hvedemel
Olie Olie
Salt og peber Salt og peber

Risotto:
400 g risottoris800 g risottoris
60 g smør120 g smør
4 stk. skalotteløg8 stk. skalotteløg
1 dl tør hvidvin2 dl tør hvidvin
1½ l grøntsagsbouillon3 l grøntsagsbouillon
50 g parmesan100 g parmesan
Citronsaft fra en ½ citron Citronsaft fra en ½ citron
Salt og peber Salt og peber

Gremolata:
7.5 stk. hvidløg15 stk. hvidløg
1½ bundt persille3 bundter persille
1½ stk. fintrevet citronskal3 stk. fintrevet citronskal


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.