Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish

Personer: 4


375 g kartofler750 g kartofler
250 g pastinakker500 g pastinakker
125 g gulerødder250 g gulerødder
125 g rødbeder250 g rødbeder
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
frisk timian frisk timian
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt

Kylling
650 g hele kyllinger1300 g hele kyllinger
15 g honning30 g honning
¼ spsk. olivenolie½ spsk. olivenolie
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
paprika paprika
Peber Peber

Agurkerelish
½ dl hvidvinseddike1 dl hvidvinseddike
½ spsk. sukker1 spsk. sukker
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
Peber Peber
1½ stk. forårsløg3 stk. forårsløg
½ stk. rød chili1 stk. rød chili
¼ bundt frisk koriander½ bundt frisk koriander
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 stk. agurk2 stk. agurk
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt

Tilberedning

Rens og skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder. Skær kartoflerne i halve og grønsagerne i 1-2 cm tykke skiver og hvidløg i små tern. Læg rodfrugterne i en bradepande og krydr med 1 tsk. groft salt, peber, frisk timian og rosmarin.

Læg kyllingen i midten af bradepanden, smør honning og olivenolie henover og krydr med 1½ tsk. groft salt, peber og paprika. Skær citronen i tynde skiver og læg dem over kyllingen. Hæld 1 dl vand i bunden af bradepanden og stil den nederst i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.

Bring hvidvinseddike, sukker, ½ tsk. groft salt og peber i kog i en gryde og koges i ca. 2 min. Skyl og rens forårsløg, chili og citron. Finhak forårsløg og chili og riv citronskalen. Kom det i gryden sammen med korianderblade og stil blanding tildækket på køl i ca. ½ time.

Skyl agurkerne, flæk dem og fjern kernerne. Skær dem i små tern og drys med 1 tsk. groft salt. Skyl dem efter 5-10 min i koldt vand og pres dem fri for væde. Vand agurker i den afkølede lage og smag til med peber.

Den færdige kylling skæres i 8 stykker og lægges tilbage over rodfrugterne. Serveres sammen med agurkerelish.


Tips
De friske krydderurter kan erstattes med en mindre mængde tørrede.

I stedet for agurkerelish kan der bruges færdigkøbt agurkesalat.

Se den relaterede opskrift og bliv inspireret

Ovnstegt kylling med honning, citron, bagte rodfrugter og agurkerelish

Tilberedning

Rens og skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder. Skær kartoflerne i halve og grønsagerne i 1-2 cm tykke skiver og hvidløg i små tern. Læg rodfrugterne i en bradepande og krydr med 1 tsk. groft salt, peber, frisk timian og rosmarin.

Læg kyllingen i midten af bradepanden, smør honning og olivenolie henover og krydr med 1½ tsk. groft salt, peber og paprika. Skær citronen i tynde skiver og læg dem over kyllingen. Hæld 1 dl vand i bunden af bradepanden og stil den nederst i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.

Bring hvidvinseddike, sukker, ½ tsk. groft salt og peber i kog i en gryde og koges i ca. 2 min. Skyl og rens forårsløg, chili og citron. Finhak forårsløg og chili og riv citronskalen. Kom det i gryden sammen med korianderblade og stil blanding tildækket på køl i ca. ½ time.

Skyl agurkerne, flæk dem og fjern kernerne. Skær dem i små tern og drys med 1 tsk. groft salt. Skyl dem efter 5-10 min i koldt vand og pres dem fri for væde. Vand agurker i den afkølede lage og smag til med peber.

Den færdige kylling skæres i 8 stykker og lægges tilbage over rodfrugterne. Serveres sammen med agurkerelish.


Tips
De friske krydderurter kan erstattes med en mindre mængde tørrede.

I stedet for agurkerelish kan der bruges færdigkøbt agurkesalat.


Personer: 4


375 g kartofler750 g kartofler
250 g pastinakker500 g pastinakker
125 g gulerødder250 g gulerødder
125 g rødbeder250 g rødbeder
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
frisk timian frisk timian
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt

Kylling
650 g hele kyllinger1300 g hele kyllinger
15 g honning30 g honning
¼ spsk. olivenolie½ spsk. olivenolie
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
paprika paprika
Peber Peber

Agurkerelish
½ dl hvidvinseddike1 dl hvidvinseddike
½ spsk. sukker1 spsk. sukker
¼ tsk. groft salt½ tsk. groft salt
Peber Peber
1½ stk. forårsløg3 stk. forårsløg
½ stk. rød chili1 stk. rød chili
¼ bundt frisk koriander½ bundt frisk koriander
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
1 stk. agurk2 stk. agurk
½ tsk. groft salt1 tsk. groft salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.