Pestofyldt ribbenssteg og salat med bagte tomater


Opskriften er til ca. 6 personer
½ stk. Friland ribbenssteg (ca. 1,4 kg)1 stk. Friland ribbenssteg (ca. 1,4 kg)
¾ spsk. groft salt1½ spsk. groft salt

Pesto
25 g persille50 g persille
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
25 g basilikum50 g basilikum
2 spsk. olivenolie4 spsk. olivenolie
1½ spsk. pinjekerner3 spsk. pinjekerner
4 stk. Cucina cherrytomater8 stk. Cucina cherrytomater
½ bundt forårsløg1 bundt forårsløg
1½ spsk. revet parmesan3 spsk. revet parmesan
½ tsk. salt1 tsk. salt

Salat
6 stk. laurbærblade12 stk. laurbærblade
300 g cherrytomater600 g cherrytomater
2 fed hakket hvidløg4 fed hakket hvidløg
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
250 g mozzarella500 g mozzarella
1½ stk. avocado3 stk. avocadoer
50 g pinjekerner100 g pinjekerner
1½ spsk. balsamicoeddike3 spsk. balsamicoeddike
1 håndfuld frisk basilikum2 håndfulde frisk basilikum
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Skær en lomme fra den ene ende af ribbenstegen, så der er ca. 3 cm tilbage i siden og den anden ende.

Blend persille, hvidløg, basilikum og olivenolie. Hak pinjekerner, soltørrede tomater og forårsløg og riv parmesanen. Bland ingredienserne i pestoen. Fordel blandingen i lommen i kødet. Læg kødet i en bradepande. Drys sværen med groft salt. Sørg for at saltet kommer godt ned mellem alle sværene. Lad kødet stege ved 200 grader til centrumtemperaturen er 60 grader (ca. 1½ time).

Læg laurbærbladene i et smurt ildfast fad. Skær et kryds i tomaterne og læg dem ovenpå. Hak hvidløg og bland det med olivenolie, salt og peber og dryp blandingen over tomaterne. Bag tomaterne ved 200 grader i en forvarmet ovn i 20 minutter.

Skær mozzarella og avocadoer i tern og læg dem i et fad. Fordel de varme tomater og deres saft over.

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er lysebrune.

Fordel derefter balsamico eddike, pinjekernerne og basilikum over retten.
Giv et drys salt og peber efter smag.

Pestofyldt ribbenssteg og salat med bagte tomater

Tilberedning

Skær en lomme fra den ene ende af ribbenstegen, så der er ca. 3 cm tilbage i siden og den anden ende.

Blend persille, hvidløg, basilikum og olivenolie. Hak pinjekerner, soltørrede tomater og forårsløg og riv parmesanen. Bland ingredienserne i pestoen. Fordel blandingen i lommen i kødet. Læg kødet i en bradepande. Drys sværen med groft salt. Sørg for at saltet kommer godt ned mellem alle sværene. Lad kødet stege ved 200 grader til centrumtemperaturen er 60 grader (ca. 1½ time).

Læg laurbærbladene i et smurt ildfast fad. Skær et kryds i tomaterne og læg dem ovenpå. Hak hvidløg og bland det med olivenolie, salt og peber og dryp blandingen over tomaterne. Bag tomaterne ved 200 grader i en forvarmet ovn i 20 minutter.

Skær mozzarella og avocadoer i tern og læg dem i et fad. Fordel de varme tomater og deres saft over.

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er lysebrune.

Fordel derefter balsamico eddike, pinjekernerne og basilikum over retten.
Giv et drys salt og peber efter smag.


Personer:


Opskriften er til ca. 6 personer
½ stk. Friland ribbenssteg (ca. 1,4 kg)1 stk. Friland ribbenssteg (ca. 1,4 kg)
¾ spsk. groft salt1½ spsk. groft salt

Pesto
25 g persille50 g persille
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
25 g basilikum50 g basilikum
2 spsk. olivenolie4 spsk. olivenolie
1½ spsk. pinjekerner3 spsk. pinjekerner
4 stk. Cucina cherrytomater8 stk. Cucina cherrytomater
½ bundt forårsløg1 bundt forårsløg
1½ spsk. revet parmesan3 spsk. revet parmesan
½ tsk. salt1 tsk. salt

Salat
6 stk. laurbærblade12 stk. laurbærblade
300 g cherrytomater600 g cherrytomater
2 fed hakket hvidløg4 fed hakket hvidløg
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
250 g mozzarella500 g mozzarella
1½ stk. avocado3 stk. avocadoer
50 g pinjekerner100 g pinjekerner
1½ spsk. balsamicoeddike3 spsk. balsamicoeddike
1 håndfuld frisk basilikum2 håndfulde frisk basilikum
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.