Porre/gulerodstærte med skinke og bønne/æblesalat

Personer: 2
4


Tærtedej
1.25 spsk. olie2.5 spsk. olie
¾ dl hvedemel1½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel2 dl grahamsmel
⅛ tsk. salt¼ tsk. salt
½ stk. æg1 stk. æg
2.5 spsk. vand5 spsk. vand
½ spsk. hvedemel1 spsk. hvedemel

Tærtefyld
1 stk. porre2 stk. porrer
2 stk. gulerødder4 stk. gulerødder
50 g røget skinke100 g røget skinke
1½ stk. æg3 stk. æg
¾ dl mælk1½ dl mælk
½ spsk. hvedemel1 spsk. hvedemel
¼ tsk. salt½ tsk. salt
Peber Peber
25 g revet ost50 g revet ost

Bønne-æblesalat
20 g mandler40 g mandler
75 g frosne grønne bønner150 g frosne grønne bønner
75 g æble150 g æble
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike2 spsk. æbleeddike
1 spsk. olie2 spsk. olie
½ tsk. honning1 tsk. honning
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Tærtedej
Hæld olie, hvedemel, rugmel og salt i en skål. Tilsæt æg og vand og rør det hele sammen. Pensl tærteformen med lidt olie og tænd ovnen på 175 grader. Drys lidt mel på bordet. Tryk dejen lidt ud og udrul den med en kagerulle hvorefter den placeres i tærteformen. Bunden forbages på midterste ovnribbe i ca. 10 minutter i den forvarmede ovn.

Tærtefyld
Rens og skyl porrerne godt. Skær porrerne i tynde skiver. Kom porrerne i en gryde og kom vand i til de er dækket. Kog i 3-4 minutter og hæld derefter vandet fra.

Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Skær skinken i tern.

Rør æg, mælk, hvedemel, salt, peber og revet ost sammen. Tilsæt skinke, porrer og gulerødder til æggemassen. Kom tærtefyldet over den forbagte tærtebund og bag tærten færdig i ca. 45 minutter til den er gennembagt og gylden.

Bønne-æblesalat
Rist mandlerne på en tør pande ved god varme i ca. 5 minutter.

Kom de frosne bønner i en gryde med letsaltet vand og kog i ca. 4-6 minutter. Afkøl dem med koldt vand i en si.

Skyl æblerne og skær dem i tynde både.

Bland sennep med eddike, olie, honning, salt og peber i en skål. Vend bønner og æbler i dressingen.
Drys mandlerne over salaten inden servering.

Porre/gulerodstærte med skinke og bønne/æblesalat

Tilberedning

Tærtedej
Hæld olie, hvedemel, rugmel og salt i en skål. Tilsæt æg og vand og rør det hele sammen. Pensl tærteformen med lidt olie og tænd ovnen på 175 grader. Drys lidt mel på bordet. Tryk dejen lidt ud og udrul den med en kagerulle hvorefter den placeres i tærteformen. Bunden forbages på midterste ovnribbe i ca. 10 minutter i den forvarmede ovn.

Tærtefyld
Rens og skyl porrerne godt. Skær porrerne i tynde skiver. Kom porrerne i en gryde og kom vand i til de er dækket. Kog i 3-4 minutter og hæld derefter vandet fra.

Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Skær skinken i tern.

Rør æg, mælk, hvedemel, salt, peber og revet ost sammen. Tilsæt skinke, porrer og gulerødder til æggemassen. Kom tærtefyldet over den forbagte tærtebund og bag tærten færdig i ca. 45 minutter til den er gennembagt og gylden.

Bønne-æblesalat
Rist mandlerne på en tør pande ved god varme i ca. 5 minutter.

Kom de frosne bønner i en gryde med letsaltet vand og kog i ca. 4-6 minutter. Afkøl dem med koldt vand i en si.

Skyl æblerne og skær dem i tynde både.

Bland sennep med eddike, olie, honning, salt og peber i en skål. Vend bønner og æbler i dressingen.
Drys mandlerne over salaten inden servering.


Personer:


Tærtedej
1.25 spsk. olie2.5 spsk. olie
¾ dl hvedemel1½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel2 dl grahamsmel
⅛ tsk. salt¼ tsk. salt
½ stk. æg1 stk. æg
2.5 spsk. vand5 spsk. vand
½ spsk. hvedemel1 spsk. hvedemel

Tærtefyld
1 stk. porre2 stk. porrer
2 stk. gulerødder4 stk. gulerødder
50 g røget skinke100 g røget skinke
1½ stk. æg3 stk. æg
¾ dl mælk1½ dl mælk
½ spsk. hvedemel1 spsk. hvedemel
¼ tsk. salt½ tsk. salt
Peber Peber
25 g revet ost50 g revet ost

Bønne-æblesalat
20 g mandler40 g mandler
75 g frosne grønne bønner150 g frosne grønne bønner
75 g æble150 g æble
½ tsk. dijonsennep1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike2 spsk. æbleeddike
1 spsk. olie2 spsk. olie
½ tsk. honning1 tsk. honning
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.