Rødspætte med tomatsauce

Personer: 4


250 g rødspættefileter500 g rødspættefileter
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
peber peber

Fyld
½ stk. løg1 stk. løg
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ bundt Persille1 bundt Persille

Sauce
250 g tomater500 g tomater
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
½ stk. løg1 stk. løg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
½ kvist timian1 kvist timian
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
peber peber

Tilbehør
1 bundt forårsløg2 bundter forårsløg
100 g grønne bønner200 g grønne bønner
½ stk. squash1 stk. squash
½ spsk. olivenolie1 spsk. olivenolie
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
125 g fuldkornspasta250 g fuldkornspasta
½ tsk. salt til kogning1 tsk. salt til kogning

Tilberedning

Rødspættefileterne drysses med 1 tsk. fint salt og peber. Løget pilles og hakkes fint. Gulerødderne skrælles og rives fint. Persillen skylles og hakkes fint. Løget, gulerødderne og persillen blandes og fordeles over fileterne, som rulles og holdes sammen med tandstikkere. Dampes i ovnen i et ildfast fad med lidt vand ved 180 grader i ca.15 minutter.

Skær tomaterne i grove stykker. Hak et lille løg groft og knus hvidløgsfeddene. Sautér løget i olivenolie, tilsæt hvidløg og sautér med et øjeblik. Tilsæt tomaterne. Hæld hvidvinen på og læg en kvist timian ved. Lad saucen simre under låg til tomaterne er faldet fra hinanden. Pres evt. saucen gennem en sigte og kog den ind til passende konsistens. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Rens og skær grøntsagerne i længder på 4-5 cm på skrå og blanchér dem i kogende vand tilsat 1 tsk. fint salt. Giv bønnerne 1-2 min. først og tilsæt derefter de andre grønsager, som ikke skal have mere end yderligere 1-2 min.

Lad grønsagerne dryppe helt af og vend dem med olie lige inden serveringen.

Kog fuldkornspastaen efter anvisning i vand tilsat 1 tsk. fint salt.

Servér rødspætterullerne med pasta, tomatsauce og grøntsager.

Rødspætte med tomatsauce

Tilberedning

Rødspættefileterne drysses med 1 tsk. fint salt og peber. Løget pilles og hakkes fint. Gulerødderne skrælles og rives fint. Persillen skylles og hakkes fint. Løget, gulerødderne og persillen blandes og fordeles over fileterne, som rulles og holdes sammen med tandstikkere. Dampes i ovnen i et ildfast fad med lidt vand ved 180 grader i ca.15 minutter.

Skær tomaterne i grove stykker. Hak et lille løg groft og knus hvidløgsfeddene. Sautér løget i olivenolie, tilsæt hvidløg og sautér med et øjeblik. Tilsæt tomaterne. Hæld hvidvinen på og læg en kvist timian ved. Lad saucen simre under låg til tomaterne er faldet fra hinanden. Pres evt. saucen gennem en sigte og kog den ind til passende konsistens. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Rens og skær grøntsagerne i længder på 4-5 cm på skrå og blanchér dem i kogende vand tilsat 1 tsk. fint salt. Giv bønnerne 1-2 min. først og tilsæt derefter de andre grønsager, som ikke skal have mere end yderligere 1-2 min.

Lad grønsagerne dryppe helt af og vend dem med olie lige inden serveringen.

Kog fuldkornspastaen efter anvisning i vand tilsat 1 tsk. fint salt.

Servér rødspætterullerne med pasta, tomatsauce og grøntsager.


Personer: 4


250 g rødspættefileter500 g rødspættefileter
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
peber peber

Fyld
½ stk. løg1 stk. løg
1 stk. gulerod2 stk. gulerødder
½ bundt Persille1 bundt Persille

Sauce
250 g tomater500 g tomater
½ spsk. olie til stegning1 spsk. olie til stegning
½ stk. løg1 stk. løg
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ dl hvidvin1 dl hvidvin
½ kvist timian1 kvist timian
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
peber peber

Tilbehør
1 bundt forårsløg2 bundter forårsløg
100 g grønne bønner200 g grønne bønner
½ stk. squash1 stk. squash
½ spsk. olivenolie1 spsk. olivenolie
½ tsk. fint salt1 tsk. fint salt
125 g fuldkornspasta250 g fuldkornspasta
½ tsk. salt til kogning1 tsk. salt til kogning


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.