Rugboller med chokolade

Personer: 2
4


5 g gær10 g gær
2 dl vand4 dl vand
1 dl syrnet mælkeprodukt (højst 0,7 % fedt)2 dl syrnet mælkeprodukt (højst 0,7 % fedt)
¾ tsk. salt1½ tsk. salt
½ spsk. honning1 spsk. honning
½ tsk. vaniljesukker1 tsk. vaniljesukker
1½ dl grovvalsede havregryn3 dl grovvalsede havregryn
150 g rugmel300 g rugmel
150 g hvedemel300 g hvedemel
37.5 g mørk chokolade (70%)75 g mørk chokolade (70%)

Tilberedning

Udrør gæren i koldt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade, og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret.

Hak chokoladen groft, og rør den i. Dæk skålen med plastfolie, og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over i køleskab.

Rør dejen igennem, og fordel den i smurte muffinsforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter. Bag rugbollerne ved 200 grader i ca. 25 minutter på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Pr. stk.
Energi 625 kJ
Kulhydrat 23 g
Fedt 2 g

Tips
Server rugbollerne som et mellemmåltid. De kan spises, som de er.

Rugbollerne kan fryses ned.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen


Rugboller med chokolade

Tilberedning

Udrør gæren i koldt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade, og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret.

Hak chokoladen groft, og rør den i. Dæk skålen med plastfolie, og lad den hæve 6-8 timer, gerne natten over i køleskab.

Rør dejen igennem, og fordel den i smurte muffinsforme. Du kan også sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter. Bag rugbollerne ved 200 grader i ca. 25 minutter på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Pr. stk.
Energi 625 kJ
Kulhydrat 23 g
Fedt 2 g

Tips
Server rugbollerne som et mellemmåltid. De kan spises, som de er.

Rugbollerne kan fryses ned.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen



Personer:


5 g gær10 g gær
2 dl vand4 dl vand
1 dl syrnet mælkeprodukt (højst 0,7 % fedt)2 dl syrnet mælkeprodukt (højst 0,7 % fedt)
¾ tsk. salt1½ tsk. salt
½ spsk. honning1 spsk. honning
½ tsk. vaniljesukker1 tsk. vaniljesukker
1½ dl grovvalsede havregryn3 dl grovvalsede havregryn
150 g rugmel300 g rugmel
150 g hvedemel300 g hvedemel
37.5 g mørk chokolade (70%)75 g mørk chokolade (70%)


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.