Rugbrød med surdej og kerner - 1 stk.

1 rugbrød


Surdej
12.5 g gær25 g gær
2.5 dl vand5 dl vand
150 g hvedemel300 g hvedemel

Øvrige ingredienser
2 dl vand4 dl vand
150 g skårne rugkerner300 g skårne rugkerner
75 g havreklid150 g havreklid
200 g fuldkornsrugmel400 g fuldkornsrugmel
½ spsk. fint salt1 spsk. fint salt

Tilberedning

Lav først surdejen.
Rør gær, vand og hvedemel sammen i en skål. Læg film over og lad dejen stå ca. 2 døgn ved stuetemperatur.

Rør surdejen med vand, 1 spsk. fint salt, rugkerner, havreklid og fuldkornsrugmel. Dæk dejen med film og stil den til hævning et lunt sted i mindst 8 timer, højst 24 timer. Slå dejen ned med en træske og kom den i en form (2 liter) beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i 3-4 timer. Pensl brødet med vand og prik det med en gaffel.

Bag brødet i 1¼-1½ time ved 180 grader varmluft.

Tag brødet ud af formen og pak det ind i plastfilm eller et fugtigt viskestykke.

Rugbrød med surdej og kerner - 1 stk.

Tilberedning

Lav først surdejen.
Rør gær, vand og hvedemel sammen i en skål. Læg film over og lad dejen stå ca. 2 døgn ved stuetemperatur.

Rør surdejen med vand, 1 spsk. fint salt, rugkerner, havreklid og fuldkornsrugmel. Dæk dejen med film og stil den til hævning et lunt sted i mindst 8 timer, højst 24 timer. Slå dejen ned med en træske og kom den i en form (2 liter) beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i 3-4 timer. Pensl brødet med vand og prik det med en gaffel.

Bag brødet i 1¼-1½ time ved 180 grader varmluft.

Tag brødet ud af formen og pak det ind i plastfilm eller et fugtigt viskestykke.


Personer: 1 rugbrød


Surdej
12.5 g gær25 g gær
2.5 dl vand5 dl vand
150 g hvedemel300 g hvedemel

Øvrige ingredienser
2 dl vand4 dl vand
150 g skårne rugkerner300 g skårne rugkerner
75 g havreklid150 g havreklid
200 g fuldkornsrugmel400 g fuldkornsrugmel
½ spsk. fint salt1 spsk. fint salt


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.