Salat Lyonnaise

Personer: 2
4


2 stk. æg4 stk. æg
½ dl lagereddike1 dl lagereddike
75 g bacontern150 g bacontern
½ bakke salatmix1 bakke salatmix
¼ pakke brødcroutoner½ pakke brødcroutoner

Dijon vinagrette
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
½ spsk. hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike
½ spsk. lys balsamico1 spsk. lys balsamico
½ stk. citron1 stk. citron
1.25 dl olie til stegning2.5 dl olie til stegning
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Sæt en gryde over med letsaltet vand. Imens tilberedes dijon vinagretten. Citronsaft presses og alle ingredienser røres godt sammen undtagen olivenolien, som tilsættes til sidst og lidt ad gangen. Brug et piskeris, så skiller den ikke. Hældes evt. på en engangsflaske. Når vandet i gryden koger, tilsættes 2 spsk. lagereddike. Slå et æg ud i en kop og tilsæt en spsk. eddike. Tag gryden af blusset og pisk vandet rundt, så det sættes i cirkulation. Hæld forsigtigt ægget ned i vandet (det må ikke koge). Ægget vil nu samle sig til en kugle. Lad ægget blive i vandet i 5 minutter og tag det op med en hulske. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Imens steges bacontern på en pande til de er sprøde og gyldne.

Anret ægget på salatbund i en skål, pynt med bacontern og croutoner. Tilsæt dijon vinagrette efter egen smag.

Tips
Dressingen kan snildt holde sig mindst 14 dage i køleskabet og kan bruges til mange andre salater.

Salat Lyonnaise

Tilberedning

Sæt en gryde over med letsaltet vand. Imens tilberedes dijon vinagretten. Citronsaft presses og alle ingredienser røres godt sammen undtagen olivenolien, som tilsættes til sidst og lidt ad gangen. Brug et piskeris, så skiller den ikke. Hældes evt. på en engangsflaske. Når vandet i gryden koger, tilsættes 2 spsk. lagereddike. Slå et æg ud i en kop og tilsæt en spsk. eddike. Tag gryden af blusset og pisk vandet rundt, så det sættes i cirkulation. Hæld forsigtigt ægget ned i vandet (det må ikke koge). Ægget vil nu samle sig til en kugle. Lad ægget blive i vandet i 5 minutter og tag det op med en hulske. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Imens steges bacontern på en pande til de er sprøde og gyldne.

Anret ægget på salatbund i en skål, pynt med bacontern og croutoner. Tilsæt dijon vinagrette efter egen smag.

Tips
Dressingen kan snildt holde sig mindst 14 dage i køleskabet og kan bruges til mange andre salater.


Personer:


2 stk. æg4 stk. æg
½ dl lagereddike1 dl lagereddike
75 g bacontern150 g bacontern
½ bakke salatmix1 bakke salatmix
¼ pakke brødcroutoner½ pakke brødcroutoner

Dijon vinagrette
1 spsk. dijonsennep2 spsk. dijonsennep
½ spsk. hvidvinseddike1 spsk. hvidvinseddike
½ spsk. lys balsamico1 spsk. lys balsamico
½ stk. citron1 stk. citron
1.25 dl olie til stegning2.5 dl olie til stegning
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.