Sellerigrovboller med bønnemos og salat

Personer: 2
4


Sellerigrovboller - 16 stk. (der skal bruges 4 stk. i opskriften)
1.25 dl A38 0,5% fedt2.5 dl A38 0,5% fedt
1.25 dl vand2.5 dl vand
25 g gær50 g gær
100 g knoldselleri200 g knoldselleri
1.25 tsk. fint salt2.5 tsk. fint salt
½ dl hørfrø1 dl hørfrø
250 g fuldkornshvedemel500 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel250 g hvedemel

Bønnemos
75 g tørrede kidneybønner150 g tørrede kidneybønner
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
¼ dl vand½ dl vand
1 spsk. olie2 spsk. olie
Citronsaft fra ½ økologisk citron Citronsaft fra ½ økologisk citron
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
¼ bundt persille½ bundt persille
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Sellerisalat
200 g knoldselleri400 g knoldselleri
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ spsk. citronsaft1 spsk. citronsaft
½ tsk. sennep1 tsk. sennep
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Tilbehør
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner
7.5 g valnødder15 g valnødder

Tilberedning

Sellerigrovboller
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt herefter surmælksproduktet.

Skræl sellerien, riv den groft og bland den i væsken. Tilsæt 2½ tsk. fint salt, hørfrø og halvdelen af melet.

Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen med resten af melet, til den er smidig og slipper bordet.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.

Ælt dejen igennem, form 16 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 220 grader varmluft.

Tips
De resterende boller kan med fordel fryses og/eller bruges til madpakken.

Bønnemos
Skyl og udblød bønnerne i vand 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.

Blend kidneybønnerne groft sammen med vand, olie, saft af citron, presset hvidløg og hakket persille.
Smag til med ½ tsk. fint salt.

Tips
Lav dobbelt portion af bønnemosen og brug resterne som pålæg på madpakken eller som dip til lidt fuldkornsknækbrød og grøntsagsstænger. Den halve dåse resterende kidneybønner kan fryses til næste gang eller bruges i en salat dagen derpå.

Sellerisalat
Pisk en marinade af olie, citronsaft, sennep og ½ tsk. fint salt.

Skræl og riv sellerien groft og bland den sammen med marinaden.

Del fire selleriboller i halve.
Fordel sellerisalat på de fire bunde og fordel bønnemosen på de fire låg.

Skræl appelsinerne og skær dem i skiver på tværs, hak valnødderne i små stykker og drys dem over.
Server sammen med de smurte sellerigrovboller.

Sellerigrovboller med bønnemos og salat

Tilberedning

Sellerigrovboller
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt herefter surmælksproduktet.

Skræl sellerien, riv den groft og bland den i væsken. Tilsæt 2½ tsk. fint salt, hørfrø og halvdelen af melet.

Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen med resten af melet, til den er smidig og slipper bordet.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.

Ælt dejen igennem, form 16 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 220 grader varmluft.

Tips
De resterende boller kan med fordel fryses og/eller bruges til madpakken.

Bønnemos
Skyl og udblød bønnerne i vand 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.

Blend kidneybønnerne groft sammen med vand, olie, saft af citron, presset hvidløg og hakket persille.
Smag til med ½ tsk. fint salt.

Tips
Lav dobbelt portion af bønnemosen og brug resterne som pålæg på madpakken eller som dip til lidt fuldkornsknækbrød og grøntsagsstænger. Den halve dåse resterende kidneybønner kan fryses til næste gang eller bruges i en salat dagen derpå.

Sellerisalat
Pisk en marinade af olie, citronsaft, sennep og ½ tsk. fint salt.

Skræl og riv sellerien groft og bland den sammen med marinaden.

Del fire selleriboller i halve.
Fordel sellerisalat på de fire bunde og fordel bønnemosen på de fire låg.

Skræl appelsinerne og skær dem i skiver på tværs, hak valnødderne i små stykker og drys dem over.
Server sammen med de smurte sellerigrovboller.


Personer:


Sellerigrovboller - 16 stk. (der skal bruges 4 stk. i opskriften)
1.25 dl A38 0,5% fedt2.5 dl A38 0,5% fedt
1.25 dl vand2.5 dl vand
25 g gær50 g gær
100 g knoldselleri200 g knoldselleri
1.25 tsk. fint salt2.5 tsk. fint salt
½ dl hørfrø1 dl hørfrø
250 g fuldkornshvedemel500 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel250 g hvedemel

Bønnemos
75 g tørrede kidneybønner150 g tørrede kidneybønner
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt
¼ dl vand½ dl vand
1 spsk. olie2 spsk. olie
Citronsaft fra ½ økologisk citron Citronsaft fra ½ økologisk citron
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
¼ bundt persille½ bundt persille
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Sellerisalat
200 g knoldselleri400 g knoldselleri
½ spsk. olie1 spsk. olie
½ spsk. citronsaft1 spsk. citronsaft
½ tsk. sennep1 tsk. sennep
¼ tsk. fint salt½ tsk. fint salt

Tilbehør
1 stk. appelsin2 stk. appelsiner
7.5 g valnødder15 g valnødder


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.