Simregryde med svampe, æbler og rosmarin


1½ stk. laurbærblad3 stk. laurbærblade
1½ spsk. kokosolie3 spsk. kokosolie
50 g skalotteløg100 g skalotteløg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
250 g champignoner500 g champignoner
1 spsk. citronsaft2 spsk. citronsaft
½ kg madæbler1 kg madæbler
1.25 dl grøntsagsbouillon2.5 dl grøntsagsbouillon
2 stilke rosmarin4 stilke rosmarin
Salt Salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber

Tilberedning

Svits laurbærbladene i olien et par minutter for at frigive de æteriske olier.

Del store skalotteløg i halve eller kvarte. Bevar små løg hele. Hak hvidløgene. Kom begge dele i gryden med laurbærbladene og svits løgene et par minutter. Tilsæt svampene og svits dem for rask varme 3-4 minutter. Tilsæt citronsaften.

Skær æblerne i både (bevar skrællen). Kom æblerne i gryden sammen med bouillon og rosmarin. Tilsæt et lille drys salt og peber og læg låg på gryden. Lad retten simre ca. 30 minutter under låg. Tilsæt om nødvendigt lidt mere bouillon.

Smag til med salt og peber og servér fx gryderetten med quinoa med hasselnødder og tomater.

Tips
Hvis retten skal være ekstra mættende, så tilsæt 100 g kogte bønner eller kikærter. Du kan evt. på en travl dag snuppe en dåse.

Opskriften er venligst udlånt af Kirsten Skaarup (kirstenskaarup.dk)

Simregryde med svampe, æbler og rosmarin

Tilberedning

Svits laurbærbladene i olien et par minutter for at frigive de æteriske olier.

Del store skalotteløg i halve eller kvarte. Bevar små løg hele. Hak hvidløgene. Kom begge dele i gryden med laurbærbladene og svits løgene et par minutter. Tilsæt svampene og svits dem for rask varme 3-4 minutter. Tilsæt citronsaften.

Skær æblerne i både (bevar skrællen). Kom æblerne i gryden sammen med bouillon og rosmarin. Tilsæt et lille drys salt og peber og læg låg på gryden. Lad retten simre ca. 30 minutter under låg. Tilsæt om nødvendigt lidt mere bouillon.

Smag til med salt og peber og servér fx gryderetten med quinoa med hasselnødder og tomater.

Tips
Hvis retten skal være ekstra mættende, så tilsæt 100 g kogte bønner eller kikærter. Du kan evt. på en travl dag snuppe en dåse.

Opskriften er venligst udlånt af Kirsten Skaarup (kirstenskaarup.dk)


Personer:


1½ stk. laurbærblad3 stk. laurbærblade
1½ spsk. kokosolie3 spsk. kokosolie
50 g skalotteløg100 g skalotteløg
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
250 g champignoner500 g champignoner
1 spsk. citronsaft2 spsk. citronsaft
½ kg madæbler1 kg madæbler
1.25 dl grøntsagsbouillon2.5 dl grøntsagsbouillon
2 stilke rosmarin4 stilke rosmarin
Salt Salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.