Simremad med mos af rodfrugter

Personer: 4


250 g ungkvæg i tern500 g ungkvæg i tern
25 g pastinakker50 g pastinakker
½ stk. porre1 stk. porre
125 g gulerødder250 g gulerødder
½ stk. løg1 stk. løg
100 g knoldselleri200 g knoldselleri
½ kvist timian1 kvist timian
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
1 stk. laurbærblad2 stk. laurbærblade
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ spsk. rapsolie til stegning1 spsk. rapsolie til stegning
1 dl rødvin2 dl rødvin
¼ l grøntsagsbouillon½ l grøntsagsbouillon
½ bundt persille1 bundt persille
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
Peber Peber

Mos
⅗ kg rodfrugter1.2 kg rodfrugter
½ stk. løg1 stk. løg
1 dl minimælk2 dl minimælk
½ spsk. smør1 spsk. smør
½ kvist timian1 kvist timian
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
Peber Peber

Tilberedning

Dup kødet tørt med køkkenrulle og skær synligt fedt fra.

Skyl og rens grøntsagerne og skær dem i tern, ca. 1x1 cm. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie i en tykbundet gryde og brun kødet grundigt på alle sider. Tag kødet op af gryden. Steg grøntsagerne og hvidløg i ca. 5 minutter ved moderat varme.

Læg det brunede kød tilbage i gryden sammen med evt. kødsaft. Tilsæt rødvin, bouillon, timian- og rosmarinkviste samt laurbærblad og giv det nogle kværn sort peber.

Læg låg på og lad retten simre ved lav varme i 1 ½ time til kødet er mørt. Tag låget af den sidste halve time for at koge saucen ind, så den bliver tykkere.

Rens, skræl og skær rodfrugter og løg i passende stykker. Kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Kog rodfrugterne under låg i 20-25 min. til de er møre.

Lad dem dryppe af og gem lidt af kogevandet. Mos rodfrugter og løg groft med en gaffel. Pisk mosen igennem med mælk, smør, 1 tsk. salt, peber, timian og rosmarin. Tilsæt eventuelt lidt af grønsagsvandet til mosen får den ønskede konsistens.

Servér simremaden med mos og grofthakket persille.


Tips
I stedet for friske krydderurter kan der bruges en mindre mængde tørrede.

Simremad med mos af rodfrugter

Tilberedning

Dup kødet tørt med køkkenrulle og skær synligt fedt fra.

Skyl og rens grøntsagerne og skær dem i tern, ca. 1x1 cm. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie i en tykbundet gryde og brun kødet grundigt på alle sider. Tag kødet op af gryden. Steg grøntsagerne og hvidløg i ca. 5 minutter ved moderat varme.

Læg det brunede kød tilbage i gryden sammen med evt. kødsaft. Tilsæt rødvin, bouillon, timian- og rosmarinkviste samt laurbærblad og giv det nogle kværn sort peber.

Læg låg på og lad retten simre ved lav varme i 1 ½ time til kødet er mørt. Tag låget af den sidste halve time for at koge saucen ind, så den bliver tykkere.

Rens, skræl og skær rodfrugter og løg i passende stykker. Kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Kog rodfrugterne under låg i 20-25 min. til de er møre.

Lad dem dryppe af og gem lidt af kogevandet. Mos rodfrugter og løg groft med en gaffel. Pisk mosen igennem med mælk, smør, 1 tsk. salt, peber, timian og rosmarin. Tilsæt eventuelt lidt af grønsagsvandet til mosen får den ønskede konsistens.

Servér simremaden med mos og grofthakket persille.


Tips
I stedet for friske krydderurter kan der bruges en mindre mængde tørrede.


Personer: 4


250 g ungkvæg i tern500 g ungkvæg i tern
25 g pastinakker50 g pastinakker
½ stk. porre1 stk. porre
125 g gulerødder250 g gulerødder
½ stk. løg1 stk. løg
100 g knoldselleri200 g knoldselleri
½ kvist timian1 kvist timian
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
1 stk. laurbærblad2 stk. laurbærblade
1 fed hvidløg2 fed hvidløg
½ spsk. rapsolie til stegning1 spsk. rapsolie til stegning
1 dl rødvin2 dl rødvin
¼ l grøntsagsbouillon½ l grøntsagsbouillon
½ bundt persille1 bundt persille
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
Peber Peber

Mos
⅗ kg rodfrugter1.2 kg rodfrugter
½ stk. løg1 stk. løg
1 dl minimælk2 dl minimælk
½ spsk. smør1 spsk. smør
½ kvist timian1 kvist timian
½ kvist rosmarin1 kvist rosmarin
¾ tsk. groft salt1½ tsk. groft salt
Peber Peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.