Sommersalat med salte kartofler og skinkefrikadeller

Personer: 2
4


Sommersalat med salte kartofler
200 g grønne bønner400 g grønne bønner
⅜ l vand¾ l vand
150 g groft salt300 g groft salt
½ kg nye kartofler1 kg nye kartofler
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
½ stk. grøn peberfrugt1 stk. grøn peberfrugt
½ pakke salatblade1 pakke salatblade
50 g salattern100 g salattern

Marinade
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ spsk. citronolie1 spsk. citronolie
Salt og peber Salt og peber

Skinkefrikadeller
½ stk. løg1 stk. løg
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
250 g hakket grisekød 3-7%500 g hakket grisekød 3-7%
½ stk. æg1 stk. æg
½ dl finvalsede havregryn1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk2 dl mælk
¼ tsk. tørret rosmarin½ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. salt½ tsk. salt
peber peber
50 g skinkekød i tern100 g skinkekød i tern
Flydende margarine Flydende margarine

Tilberedning

Sommersalat med salte kartofler
Bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 3 minutter, afdryppes og afkøles. Vandet koges op, og salt tilsættes. Kartofler med skræl kommes i og koges lige netop møre. De afkøles.

Løget skæres i tynde skiver. Peberfrugten skæres i strimler.
Grøntsager, kartofler og salattern vendes forsigtigt sammen.

Marinade
Citronskal rives fint. Citronen halveres og presses. Saften piskes sammen med olie og smages til med citronskal, salt og peber.

Skinkefrikadeller
Løget rives eller finthakkes. Hvidløget presses. Alle ingredienser blandes og røres godt sammen til en lind fars. Den kan evt. trække ½-1 time i køleskab. Farsen formes med en ske til frikadeller, der steges i fedtstoffet 7-8 minutter på hver side. Frikadellerne tages af panden lige når de er stegte.

Pr. person beregnet med 2 frikadeller:
Energiindhold 2125 kJ
Kulhydrat 45 g
Fedt 18 g

Tips
Frikadellerne serveres til salaten og evt. med groft brød.

Skinkefrikadellerne er også lækre som pålæg.

Frikadellerne kan fryses.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen


Sommersalat med salte kartofler og skinkefrikadeller

Tilberedning

Sommersalat med salte kartofler
Bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 3 minutter, afdryppes og afkøles. Vandet koges op, og salt tilsættes. Kartofler med skræl kommes i og koges lige netop møre. De afkøles.

Løget skæres i tynde skiver. Peberfrugten skæres i strimler.
Grøntsager, kartofler og salattern vendes forsigtigt sammen.

Marinade
Citronskal rives fint. Citronen halveres og presses. Saften piskes sammen med olie og smages til med citronskal, salt og peber.

Skinkefrikadeller
Løget rives eller finthakkes. Hvidløget presses. Alle ingredienser blandes og røres godt sammen til en lind fars. Den kan evt. trække ½-1 time i køleskab. Farsen formes med en ske til frikadeller, der steges i fedtstoffet 7-8 minutter på hver side. Frikadellerne tages af panden lige når de er stegte.

Pr. person beregnet med 2 frikadeller:
Energiindhold 2125 kJ
Kulhydrat 45 g
Fedt 18 g

Tips
Frikadellerne serveres til salaten og evt. med groft brød.

Skinkefrikadellerne er også lækre som pålæg.

Frikadellerne kan fryses.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen



Personer:


Sommersalat med salte kartofler
200 g grønne bønner400 g grønne bønner
⅜ l vand¾ l vand
150 g groft salt300 g groft salt
½ kg nye kartofler1 kg nye kartofler
½ stk. rødløg1 stk. rødløg
½ stk. grøn peberfrugt1 stk. grøn peberfrugt
½ pakke salatblade1 pakke salatblade
50 g salattern100 g salattern

Marinade
½ stk. økologisk citron1 stk. økologisk citron
½ spsk. citronolie1 spsk. citronolie
Salt og peber Salt og peber

Skinkefrikadeller
½ stk. løg1 stk. løg
½ fed hvidløg1 fed hvidløg
250 g hakket grisekød 3-7%500 g hakket grisekød 3-7%
½ stk. æg1 stk. æg
½ dl finvalsede havregryn1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk2 dl mælk
¼ tsk. tørret rosmarin½ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. salt½ tsk. salt
peber peber
50 g skinkekød i tern100 g skinkekød i tern
Flydende margarine Flydende margarine


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.