Stegte sild

Personer: 2
4


6 stk. sildefileter12 stk. sildefileter
sennep sennep
1 spsk. ingefær2 spsk. ingefær
½ bundt Persille1 bundt Persille
rugmel rugmel
olivenolie til stegning olivenolie til stegning
37.5 g smør til stegning75 g smør til stegning
Salt og peber Salt og peber

Eddikelage
1 dl rørsukker2 dl rørsukker
¼ l hvidvinseddike½ l hvidvinseddike
¼ l æblemost½ l æblemost
¼ l vand½ l vand
1½ stk. skalotteløg3 stk. skalotteløg
½ spsk. sort peberkorn1 spsk. sort peberkorn
½ stk. kanelstang1 stk. kanelstang
1 spsk. salt2 spsk. salt
2.5 stk. laurbærblade5 stk. laurbærblade
½ stk. citron1 stk. citron
1 stk. ingefær2 stk. ingefær
frisk timian frisk timian
¼ stk. økologisk citron½ stk. økologisk citron
revet peberrod revet peberrod

Tilberedning

Varm rørsukker langsomt op i en gryde. Når sukkeret er ved at smelte, tilsættes hvidvinseddiken sammen med æblemost og vand. Skær skalotteløg i ringe. Pres saft og riv skal fra citron. Riv peberrod. Tilsæt sammen med de øvrige ingredienser til eddikelage, og kog den op, og smag den til med salt og peber. Lad den koge i ca. 5 minutter. Herefter sluk for varmen og lad den stå. Imens laves sildefileterne.
Sildefileterne smøres med lidt sennep på indersiden. Drys med revet ingefær og hakket persille. Luk sildefileterne. Vend dem i rugmel og krydr med salt og peber. Steg dem i olivenolie ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Smelt smør og lad det bruse op. Tag en ske og hæld smeltet smør over sildene mens de steger færdigt. Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Hæld lagen over de stegte sild og drys med friskrevet peberrod og lad herefter sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst.
Velbekomme

Se videoopskriften

Stegte sild

Tilberedning

Varm rørsukker langsomt op i en gryde. Når sukkeret er ved at smelte, tilsættes hvidvinseddiken sammen med æblemost og vand. Skær skalotteløg i ringe. Pres saft og riv skal fra citron. Riv peberrod. Tilsæt sammen med de øvrige ingredienser til eddikelage, og kog den op, og smag den til med salt og peber. Lad den koge i ca. 5 minutter. Herefter sluk for varmen og lad den stå. Imens laves sildefileterne.
Sildefileterne smøres med lidt sennep på indersiden. Drys med revet ingefær og hakket persille. Luk sildefileterne. Vend dem i rugmel og krydr med salt og peber. Steg dem i olivenolie ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Smelt smør og lad det bruse op. Tag en ske og hæld smeltet smør over sildene mens de steger færdigt. Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Hæld lagen over de stegte sild og drys med friskrevet peberrod og lad herefter sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst.
Velbekomme


Personer:


6 stk. sildefileter12 stk. sildefileter
sennep sennep
1 spsk. ingefær2 spsk. ingefær
½ bundt Persille1 bundt Persille
rugmel rugmel
olivenolie til stegning olivenolie til stegning
37.5 g smør til stegning75 g smør til stegning
Salt og peber Salt og peber

Eddikelage
1 dl rørsukker2 dl rørsukker
¼ l hvidvinseddike½ l hvidvinseddike
¼ l æblemost½ l æblemost
¼ l vand½ l vand
1½ stk. skalotteløg3 stk. skalotteløg
½ spsk. sort peberkorn1 spsk. sort peberkorn
½ stk. kanelstang1 stk. kanelstang
1 spsk. salt2 spsk. salt
2.5 stk. laurbærblade5 stk. laurbærblade
½ stk. citron1 stk. citron
1 stk. ingefær2 stk. ingefær
frisk timian frisk timian
¼ stk. økologisk citron½ stk. økologisk citron
revet peberrod revet peberrod


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.