Sweet and sour grøntsager

Personer:
2
4
Sweet and sour sauce
¾ dl tomatketchup1½ dl tomatketchup
¼ dl hvidvinseddike½ dl hvidvinseddike
¼ dl sukker½ dl sukker
½ dl lage fra ananas på dåse1 dl lage fra ananas på dåse
1 dl grøntsagsbouillon2 dl grøntsagsbouillon
½ spsk. majsstivelse1 spsk. majsstivelse
1 spsk. vand2 spsk. vand
Grøntsager
¾ spsk. olie1½ spsk. olie
250 g gulerødder500 g gulerødder
1 stk. porre2 stk. porrer
125 g broccoli250 g broccoli
2.5 cm frisk ingefær5 cm frisk ingefær
100 g ananas på dåse200 g ananas på dåse
100 g haritcots verts200 g haritcots verts
150 g sojabønner300 g sojabønner
1 tsk. fint salt2 tsk. fint salt
¼ tsk. peber½ tsk. peber
1 spsk. sesamfrø2 spsk. sesamfrø
Nøglehulsopskrift - 4 oktober 2013
Tilberedning
Bland tomatketchup, eddike, sukker, lage fra ananas og grøntsagsbouillon i en gryde. Rør majsstivelsen ud i vandet og tilsæt jævningen under omrøring. Bring saucen i kog og kog i 2 minutterSkræl gulerødderne og skær dem i grove strimler. Rens porrerne og skær dem i grove ringe på skrå. Rens og skyl broccolien, del den i små buketter og skær stokken i tern. Skræl og hak ingefæren fint.
Skær ananasen i tern.
Tørrist sesamfrøene i 2-3 minutter i en stor sautérpande eller wok. Hæld dem over på en tallerken og kom herefter olien på panden.
Sauter gulerødder og ingefær ved høj varme under kraftig omrøring i 2 minutter. Tilsæt porrer, broccoli og begge slags frosne bønner og sauter yderligere i 2 minutter. Tilsæt ananasen og varm retten i 1 minut. Grønsagerne skal stadig være sprøde.
Bland grønsagerne med sweet and sour-saucen og smag til med 1 tsk. fint salt til 2 pers. (2 tsk. til 4 pers.) og peber.
Server med de ristede sesamfrø.
Sweet and sour grøntsager

Tilberedning
Bland tomatketchup, eddike, sukker, lage fra ananas og grøntsagsbouillon i en gryde. Rør majsstivelsen ud i vandet og tilsæt jævningen under omrøring. Bring saucen i kog og kog i 2 minutterSkræl gulerødderne og skær dem i grove strimler. Rens porrerne og skær dem i grove ringe på skrå. Rens og skyl broccolien, del den i små buketter og skær stokken i tern. Skræl og hak ingefæren fint.
Skær ananasen i tern.
Tørrist sesamfrøene i 2-3 minutter i en stor sautérpande eller wok. Hæld dem over på en tallerken og kom herefter olien på panden.
Sauter gulerødder og ingefær ved høj varme under kraftig omrøring i 2 minutter. Tilsæt porrer, broccoli og begge slags frosne bønner og sauter yderligere i 2 minutter. Tilsæt ananasen og varm retten i 1 minut. Grønsagerne skal stadig være sprøde.
Bland grønsagerne med sweet and sour-saucen og smag til med 1 tsk. fint salt til 2 pers. (2 tsk. til 4 pers.) og peber.
Server med de ristede sesamfrø.
Personer: 4 personer
Sweet and sour sauce
¾ dl tomatketchup1½ dl tomatketchup
¼ dl hvidvinseddike½ dl hvidvinseddike
¼ dl sukker½ dl sukker
½ dl lage fra ananas på dåse1 dl lage fra ananas på dåse
1 dl grøntsagsbouillon2 dl grøntsagsbouillon
½ spsk. majsstivelse1 spsk. majsstivelse
1 spsk. vand2 spsk. vand
Grøntsager
¾ spsk. olie1½ spsk. olie
250 g gulerødder500 g gulerødder
1 stk. porre2 stk. porrer
125 g broccoli250 g broccoli
2.5 cm frisk ingefær5 cm frisk ingefær
100 g ananas på dåse200 g ananas på dåse
100 g haritcots verts200 g haritcots verts
150 g sojabønner300 g sojabønner
1 tsk. fint salt2 tsk. fint salt
¼ tsk. peber½ tsk. peber
1 spsk. sesamfrø2 spsk. sesamfrø