Vinbondens nytårsbøf

Personer: 2
4


½ stk. oksemørbrad1 stk. oksemørbrad
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
1 stk. løg2 stk. løg
⅛ bundt timian¼ bundt timian
olie til stegning olie til stegning
smør til stegning smør til stegning
Salt og peber Salt og peber

Rødvins sauce
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
¼ bakke champignoner½ bakke champignoner
¼ bundt timian½ bundt timian
½ stk. tomat1 stk. tomat
1 stk. løg2 stk. løg
1½ spsk. balsamico3 spsk. balsamico
¼ flaske rødvin½ flaske rødvin
olie til stegning olie til stegning
smør til stegning smør til stegning
Salt og peber Salt og peber

Tilberedning

Tournedos
Oksemørbraden udskæres til tournedosbøffer. Skræl og halver hvidløg og løg. Varm en pande op til høj varme, tilsæt olie og læg bøfferne på den varme pande. Krydr med salt og peber. Læg de halve hvidløg og løg på panden sammen med timian og lad det stege sammen med bøfferne. Vend bøfferne 2 gange på begge sider så stegeskorpen bliver fordelt. Bøfferne skal have ca. 2 minutter på hver side 2 gange. Læg en god klat smør på panden og lad det bruse op. Tag en ske og hæld det flydende fedtstof over bøfferne mens de steger. Gentag flere gange, det giver en god smag fra fedtstoffet og garnituren. Når bøfferne har stegt 2 gange på hver side, tages de af panden og lægges på et bræt. Lad dem hvile i 4-5 minutter.


Rødvinssauce
Varm en pande op til høj varme, tilsæt olie og put champignoner i skiver og hakkede hvidløg på panden og lad det hele svitse igennem til champignonerne tager farve. Tilsæt hakket tomat, halvdelen af de hakkede løg og hakket timian. Lad det hele svitse videre i et minuts tid. Tilsæt mørk balsamico og lad det koge op. Tilsæt rødvinen og lad saucen simre ved middel varme. Tilsæt 2-3 klatter smør og resten af de finthakkede løg og lad saucen simre videre et par minutter. Fordel de halve løg fra bøfferne ud, så de ligger på de anrettede tallerkener som små både. Inden servering hældes saucen ud over kødet og løgbådene. Serveres straks.

Tips
Der kan serveres bagte rodfrugter, kartofler eller en god salat til.

Se videoopskriften

Vinbondens nytårsbøf

Tilberedning

Tournedos
Oksemørbraden udskæres til tournedosbøffer. Skræl og halver hvidløg og løg. Varm en pande op til høj varme, tilsæt olie og læg bøfferne på den varme pande. Krydr med salt og peber. Læg de halve hvidløg og løg på panden sammen med timian og lad det stege sammen med bøfferne. Vend bøfferne 2 gange på begge sider så stegeskorpen bliver fordelt. Bøfferne skal have ca. 2 minutter på hver side 2 gange. Læg en god klat smør på panden og lad det bruse op. Tag en ske og hæld det flydende fedtstof over bøfferne mens de steger. Gentag flere gange, det giver en god smag fra fedtstoffet og garnituren. Når bøfferne har stegt 2 gange på hver side, tages de af panden og lægges på et bræt. Lad dem hvile i 4-5 minutter.


Rødvinssauce
Varm en pande op til høj varme, tilsæt olie og put champignoner i skiver og hakkede hvidløg på panden og lad det hele svitse igennem til champignonerne tager farve. Tilsæt hakket tomat, halvdelen af de hakkede løg og hakket timian. Lad det hele svitse videre i et minuts tid. Tilsæt mørk balsamico og lad det koge op. Tilsæt rødvinen og lad saucen simre ved middel varme. Tilsæt 2-3 klatter smør og resten af de finthakkede løg og lad saucen simre videre et par minutter. Fordel de halve løg fra bøfferne ud, så de ligger på de anrettede tallerkener som små både. Inden servering hældes saucen ud over kødet og løgbådene. Serveres straks.

Tips
Der kan serveres bagte rodfrugter, kartofler eller en god salat til.


Personer:


½ stk. oksemørbrad1 stk. oksemørbrad
½ stk. helt hvidløg1 stk. helt hvidløg
1 stk. løg2 stk. løg
⅛ bundt timian¼ bundt timian
olie til stegning olie til stegning
smør til stegning smør til stegning
Salt og peber Salt og peber

Rødvins sauce
2 fed hvidløg4 fed hvidløg
¼ bakke champignoner½ bakke champignoner
¼ bundt timian½ bundt timian
½ stk. tomat1 stk. tomat
1 stk. løg2 stk. løg
1½ spsk. balsamico3 spsk. balsamico
¼ flaske rødvin½ flaske rødvin
olie til stegning olie til stegning
smør til stegning smør til stegning
Salt og peber Salt og peber


Vi beklager

Vi understøtter desværre ikke den browser du bruger - vi vil anbefale dig at opdatere din browser.

Du kan hente en ny version ved hjælp af ikonerne.



REMA 1000 app

• Se den nyeste tilbudsavis
• Bliv inspireret af mere end 300 opskrifter fra bl.a. Per Thøstesen
• Intelligent indkøbsliste
• Over ½ million downloads
REMA 1000s app er tilgængelig i de to følgende stores - hent app'en ved hjælp af ikonerne.

Stem på REMA 1000 som "Bedst til Nøglehullet"

og deltag i konkurrencen om en lækker Nøglehulsmiddag for 8-10 venner, med TV-kokken Claus Holm.

Det er let - indtast dit telefonnummer og tryk send. Derefter modtager du en firecifret SMS-kode, som du skal indtaste og trykke stem for at deltage.

Tak for deltagelsen.
Du kan stemme igen for at forøge dine vinderchancer!


Når du deltager, siger du samtidig ja til at modtage information om Nøglehullet.

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere dagligvarer, og er en hjælp til at følge kostrådene.