Glutenfri chili con carne

500 g hakket oksekød
300 g ungkvæg i tern
3 spsk. olie
2 stk. løg
4 fed hvidløg
2 spsk. chilipulver
1½ stk. chilifrugt
1 tsk. tørret oregano
½ l glutenfri bouillon
½ spsk. spidskommen
1 spsk. rørsukker
2 dåser flåede dåsetomater
1 dåse tomatpuré
250 g kidneybønner i dåse
1 dåse løse majs
revet ost
cremefraiche
Salt og peber

Tilberedning

Olien opvarmes i en stor gryde og kødstrimlerne brunes. Jeg har i et program med Brødrene Price hørt fiffet, at man skal lade kødet ligge et lille stykke tid, til det faktisk er brunt, inden man begynder at røre rundt i det. Det skulle give en god stegeflade og samtidig undgår man at trække for meget saft og kraft ud af det under stegningen, da man holder temperaturen oppe i gryden.

Tag kødet op af gryden og brun nu det hakkede kød i samme gryde. Når det er færdigt, stilles det til side sammen med kødstrimlerne. Kom løg og hvidløg i gryden, tilsæt mere olie, hvis der er behov for det. Når løgene er begyndt at blive gyldne, kommes kødet tilbage i gryden igen.
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Det anbefales, at man tilsætter 0,5 L oksebouillon. Har man ikke glutenfri oksebouillon, kan man koge 1 L vand i en time på et kraftben med løg, urter og grøntsager.
Tilsæt chilipulver, hakket frisk chili, oregano, spidskommen og rørsukker/brun farin i gryden. Rør godt rundt i blandingen og skru blusset helt ned og lad retten simre.

Kog den ganske sagt i 3 timer. Kig jævnligt til det, koger det for tørt, så tilsæt mere væske.
½ time inden servering tilsættes bønner og majs. Smag til med salt og peber. Styrken kan du skrue op ved at tilsætte mere eller mindre chili og chilipulver.
Server med revet mozzarella og cremefraiche.

Tip
Ønsker du tilbehør til retten, så kan den serveres med ris.