Fersk laksefilet

Personer: 4

1 stk. hel fersk laksefilet
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. sukker
2 stk. økologiske citroner
½ flaske hvidvin
150 g smør

Svampe og spinat a la creme
1 pose frisk spinat
2 bakker svampe
½ l piskefløde
1 stk. skalotteløg
4 fed hvidløg
1 stk. ingefær
1 bundt basilikum
1 stk. økologisk citron

Tilberedning

Kom laksefileten i et ildfast fad og smør den med dijonsennep. Kom sukker henover. Riv skallen fra to citroner og drys ovenpå. Dernæst presses citronsaften udover fileten og der tilsættes hvidvin og smør.

Lad fadet stå ½ time og trække inden det sættes i en 180 grader forvarmet ovn i 10 minutter. Hæld væden ind over laksen hvert 5. minut.

Skalotteløg og hvidløg sauteres i en gryde i 5 minutter sammen
med revet ingefær, ca. en tommeltot størrelse. Rens champignonerne og skær bunden af. Kom dem derefter ned i gryden sammen med den revne skal fra en citron. Kom fløden i og lad det reducere i ca. 8 minutter – til den er cremet.

Spinaten sauteres på en pande, og der kommes salt og peber henover. Herefter tages spinaten i en sigte. Pres så meget væde fra som muligt.

Derefter blandes spinaten med svampene og der toppes med basilikumblade.