Glutenfri fastelavnsboller

30 g gær
1.8 dl sødmælk
⅘ tsk. husk/psyllium
78 g smør
2 stk. æg
1.2 tsk. salt
⅖ tsk. kardemomme
1.2 spsk. sukker
400 g glutenfri finax mel

Fyld
⅕ stang vaniljestang
1.2 stk. æggeblommer
28 g sukker
8 g majsstivelse
1 dl sødmælk
30 g marcipan
30 g nougat

Tilberedning

Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælken. Opvarm blandingen til den når en temperatur på omkring 38 grader eller kropstemperatur.

Tag gryden af blusset og hæld den over i en skål, hvor gær, husk og sukker opløses i. Lad blandingen hvile i omkring 5 minutter.
Sigt melet i skålen - brug den røde finax blanding for det bedste resultat. Når du sigter melet, undgår du klumper, som er umulige at røre ud. Tilsæt herefter salt, æg og kardemomme og rør det grundigt sammen.

Lad dejen hæve lunt i 60 min. Imens blandes kagecremen.
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål. I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt. Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op. Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges. Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Til de fastelavnsboller med marcipan og nougat formes dejen til boller med en ske på en bageplade med et stykke bagepapir. Med en lille teske laves en fordybning i bollen. Lav 10 kugler af marcipan og nougat på ca. 1,5 cm og læg den i hullet, der dækkes igen ved at bruge skeen.

Til dem med creme formes en fordybning i bollen, som fyldes med cirka 1-1,5 spiseskefuld afkølet creme. Her lukkes hullet ikke som på de forrige men bages åben.

Lad bollerne efterhæve i ca. 40 min. Forvarm ovnen til 225 grader.
Bag bollerne midt i ovnen i omkring 12-15 minutter.

Server bollerne lune.