Glutenfri kartoffel-porresuppe

Personer: 4

1 kg Kartofler
2 stk. porrer
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 l vand
1 spsk. frisk ingefær
½ stk. frisk chili
3.5 dl fløde
5 skiver serranoskinke
2 spsk. olie

Tilberedning

Skræl og skær kartoflerne ud i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet ud og skyl kartoflerne under koldt vand.

Hak løg og hvidløg groft samt snit det hvide på porrerne. I en stor gryde opvarmes olien og løg samt hvidløg sauteres i omkring 5 minutter på middel varme. Rør godt rundt, så de ikke bliver brændt på. Tilsæt porrer, ingefær, chili og kartofler og lad dem sautere under omrøring i 5 minutter.

I ovnen varmes serranoskinken i 10-12 minutter på 175 grader og det grønne på porrerne skylles grundigt og snittes fint.

Tilsæt vand og lad det koge i omkring 20 minutter eller til kartoflerne er gennemkogte. Blend det hele sammen til en blød og cremet masse og tilsæt fløde. Rør grundigt rundt og sæt gryden tilbage på svag varme i 5 minutter under omrøring.

Top med serranoskinke og det grønne fra porren inden servering.