Krebinetter og kål i flødesauce

Personer: 4

500 g hakket gris og kalv
2 stk. æg
1 stk. løg
2 dl rasp
½ l piskefløde
1 stk. økologisk citron
2 spsk. hvid balsamicoeddike
1 stk. spidskål
1 bundt timian
4 fed hvidløg
1 spsk. dijonsennep
1 bundt Persille
1 tsk. muskatnød
1 dl olie til stegning
100 g smør
Salt og peber

Tilberedning

Hak løget og skær kålen i strimler – ikke for småt, der skal være bid i det.

Kom lidt smør på en pande. Tilsæt de hakkede løg og lidt fint revet muskatnød. Tilsæt kålen samt piskefløde. Dette står nu stille og roligt og simrer i ca. 15 minutter. Riv lidt skal fra citronen henover. Hæld lidt hvid balsamico ved. Tilsæt lidt dijonsennep og hakket persille.

Det hakkede kød, salt, peber og æg blandes. Tilsæt rasp til du synes, det er nok. Form farsen til krebinetter. Kom lidt smør og olivenolie på panden. Tilsæt timian og et par fed hvidløg – så fedtstoffet tager smag. Kom krebinetterne på panden og krydr med salt og peber. De skal stege ca. 4 minutter på hver side ved moderat varme. Hæld fedtstoffet ind over hele tiden, så krebinetterne bliver meget sprøde.

Riv lidt frisk citronskal henover krebinetterne og kålblandingen. Pynt med lidt timian fra panden.