Brændende kærlighed

Personer: 4

500 g bacon i tern
4 skiver syltede rødbeder
1 bakke champignoner
1 stk. løg
4 stk. forårsløg
1 stk. frisk chili
4 fed hvidløg
1 stk. økologisk citron
1 bundt persille
½ dl olie til stegning
Salt og peber

Kartoffelmos
5 stk. bagekartofler
1½ dl mælk
1 knivspids muskatnød
150 g smør
Salt og peber

Tilberedning

Skræl bagekartoflerne og del dem hver især i 4 stykker. Tag en gryde, læg kartoflerne i og hæld vand i indtil kartoflerne er dækket til. Sæt gryden på komfuret og skru op på høj varme. Lad kartoflerne koge i 20 minutter.

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Hak hvidløg og et løg. Skær forårsløg i ringe og chili i skiver. Skyl persillen og hak den lidt. Hak de syltede rødbeder i små firkanter.

Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter mere og hæld herefter vandet og kartoflerne i et dørslag. Hæld kartoflerne tilbage i gryden. Tag en håndmikser og rør godt rundt i kartoflerne. Tilsæt smør og lad det smelte med de varme, mosede kartofler. Tilsæt mælk og rør det hele sammen. Riv muskatnød på et rivejern og tilsæt den sammen med salt og peber.

Kom lidt fedtstof på panden og tilsæt bacontern. Steg bacon sprødt og tilsæt hvidløg, de hakkede løg og champignon. Lad stege lidt. Krydr med peber. Tilsæt en smule citronskal og afslut med forårsløg, lidt chili og hakket persille.

Kom kartoffelmosen i et fad og hæld baconblandingen henover. Til sidst kommes de hakkede, syltede rødbeder på toppen.