Bøf og grønt på den nemme måde

Personer: 4

4 stk. tykstegsbøffer
1 stk. fennikel
1 bakke hjertesalat
1 stk. løg
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
8 fed hvidløg
1 bundt Persille
1 stk. økologisk citron
1 dl olie til stegning
Salt og peber

Kartoffelmos
2.5 stk. bagekartofler
¾ dl mælk
½ knivspids muskatnød
75 g smør
Salt og peber

Tilberedning

Skræl bagekartoflerne og del dem i 4 stykker. Tag en gryde, læg kartoflerne i og hæld vand i indtil kartoflerne er dækket til. Sæt gryden på komfuret og skru op på høj varme. Lad kartoflerne koge i 20 minutter. Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter mere og hæld herefter vandet og kartoflerne i et dørslag. Hæld kartoflerne tilbage i gryden. Tag en håndmikser og rør godt rundt i kartoflerne. Tilsæt smørret og lad det smelte med de varme mosede kartofler. Tilsæt mælk og rør det hele sammen. Riv muskatnøden på et rivejern og tilsæt den sammen med salt og peber.

Bland mayonnaisen op med dijonsennep og 1 spsk. citronsaft. Skær løget i ringe. Halvér hjertebladene og en fennikel.

Kom lidt olivenolie på en pande og læg fennikel på. Tilsæt et par fed hvidløg for at give smag. Kom fire spsk. kartoffelmos på panden. Steg de halverede hjertesalat med i 3 minutter. Vend kartoffelmos ”klatkagerne” forsigtigt. Krydr med peber. Steg bøfferne som du ønsker. De skal ikke stege så meget.

Smør 1 spsk. mayonnaise ud på tallerkenen. Kom kartoffel ”klatkagerne” på tallerkenen. Den stegte fennikel vedlægges samt salaten. Kom derefter bøffen på tallerkenen og pynt med rå løgringe, lidt revet citronskal og persille med stilk.