Bondebrød med surdej - 1 stk.

1 brød

Surdej
20 g gær
¾ dl vand
25 g fuldkornsrugmel

Øvrige indgredienser
3 dl vand
½ spsk. olivenolie
1 spsk. kommen
500 g fuldkornsrugmel
½ spsk. fint salt

Tilberedning

Lav først surdejen. Rør gæren ud i vandet og tilsæt 25 g rugmel. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Bland surdej, vand, olie, kommen, ½ spsk. fint salt og rugmel sammen og ælt til dejen er smidig.

Lad dejen hæve i et fad eller en skål med et klæde over i ca. 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen igennem og form den til et brød. Snit med en skarp kniv revner på skrå i brødet. Lad brødet efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 20-30 minutter.

Bag brødet 10 minutter ved 280 grader varmluft. Skru herefter ned til 155 grader varmluft og bag igen ca. 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når der bankes på det.

Pensl det bagte brød med lunkent vand og lad det køle af under et rent klæde.

Tips
Brødet kan med fordel bages en dag eller to inden, det skal spises.