Minirugbrød med gulerod - 24 stk.

24 minirugbrød

200 g gulerødder
50 g gær
4.5 dl lunken vand
2 spsk. honning
75 g solsikkekerner
3 spsk. rapsolie
600 g fuldkornsrugmel
350 g hvedemel
2 tsk. fint salt

Tilberedning

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør gæren ud i vandet og bland med honning, solsikkekerner, olie og gulerødder. Tilsæt mel og 2 tsk. fint salt og ælt dejen godt igennem til den er smidig. Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Drys lidt mel på et bord og pres luften ud af dejen. Form herefter 24 små brød.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 15 minutter.

Bag dem ved 200 grader varmluft på midterste ovnrille i ca. 15 minutter.