Rugbrød med surdej og kerner - 1 stk.

1 rugbrød

Surdej
25 g gær
5 dl vand
300 g hvedemel

Øvrige ingredienser
4 dl vand
300 g skårne rugkerner
150 g havreklid
400 g fuldkornsrugmel
1 spsk. fint salt

Tilberedning

Lav først surdejen.
Rør gær, vand og hvedemel sammen i en skål. Læg film over og lad dejen stå ca. 2 døgn ved stuetemperatur.

Rør surdejen med vand, 1 spsk. fint salt, rugkerner, havreklid og fuldkornsrugmel. Dæk dejen med film og stil den til hævning et lunt sted i mindst 8 timer, højst 24 timer. Slå dejen ned med en træske og kom den i en form (2 liter) beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i 3-4 timer. Pensl brødet med vand og prik det med en gaffel.

Bag brødet i 1¼-1½ time ved 180 grader varmluft.

Tag brødet ud af formen og pak det ind i plastfilm eller et fugtigt viskestykke.