Glutenfri æggewrap med falafel

Falafel
250 g kikærter
1 bundt frisk persille
4 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
½ citron
1 tsk. bagepulver
4 spsk. glutenfri rasp

½ l olie til stegning (Kan undlades)

Æggewrap
3 æg
1 spsk. glutenfri mel
1 knivspids salt
3 spsk. mælk

Smør til stegning

¼ salathoved
4 tomater
¼ agurk
1 dåse majs

Tilberedning

Falafel
Du kan enten bruge kikærter i tørvægt eller på dåse. Jeg synes, det smager lige fint begge dele. Bruger du tørrede kikærter, skal de lægges i blød aftenen inden eller om morgenen.

Hæld kikærter, persille, hvidløg, løg, citronsaft, koriander, spidskommen og salt i en blender/foodprocessor. Blend det til en fin og sammenhængende masse.

Tilsæt herefter bagepulver og rør godt rundt. Du kan nu forme massen til små kugler. Jeg laver dem ca. 3-4 cm i diameter. Tril dem gerne i rasp.

Du kan stege dem i olie på en pande eller i en gryde, til de får en jævn gylden farve. De kan også bages i ovnen, i så fald skal de bages i en forvarmet ovn i 20 min ved 225 oC varmluft.

Æggewrap
Bland æg, mel, mælk og salt grundigt sammen og steg halvdelen af dejen ad gangen på en pande i lidt smør som pandekager.

Snit alle grøntsagerne fint og fyld de to æggewraps med salat og lune falafler.