Brunchpandekager med havre

Personer: 4

2.5 dl finvalsede havregryn
2.5 dl kærnemælk
1 dl hvedemel
2 stk. æg
1 spsk. sukker
½ tsk. natron
½ tsk. stødt kardemomme
1 knivspids salt
2 spsk. flydende margarine

Tilberedning

Havregryn sættes i blød i mælken i ca. 15 minutter. Mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt piskes i. Fedtstoffet tilsættes, og dejen piskes helt glat.

Knap ½ dl dej fordeles på en stegepande og steger i 2-3 minutter. Pandekagen vendes og steger færdig på den anden side. Hvis stegepanden har teflonbelægning behøves ikke ekstra fedtstof.

Pr. stk.
Energi 300 kJ
Kulhydrat 8 g
Fedt 2 g
Fuldkorn ca. 5 g

Tips
Brunchpandekagerne serveres til brunch eller til et mellemmåltid.

Prøv evt. også at tilsætte 100 g blåbær (gerne frosne) inden pandekagerne bages.

1 dl mælk kan erstattes af 1 dl lys pilsner.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen