Fuldkornslasagne

Personer: 4

100 g løg
275 g auberginer
1 bakke champignoner
2 tsk. flydende fedtstof
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød 3-7%
400 g hakkede dåsetomater
70 g koncentreret tomatpure
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
peber

Sauce
300 g hytteost
3 stk. æg
½ tsk. salt
peber
g revet muskatnød
200 g fuldkornslasagneplader
75 g revet mozzarella (højst 17 % fedt)

Tilberedning

Løget hakkes fint. Auberginen skæres i små tern, og champignonerne skæres i skiver. Fedtstoffet smeltes, og løgene svitses i et par minutter.
Champignon og aubergine tilsættes og svitses ved høj varme til det meste af væsken er fordampet.

Oksekød og presset hvidløg tilsættes og brunes. Flåede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber tilsættes, og kødsaucen koges igennem i ca. 5 minutter.

Hytteosten piskes sammen med æg, og salt og peber, og muskatnød tilsættes. Der lægges et lag kødsauce i et smurt ovnfast fad. Ovenpå lægges et lag lasagneplader og et lag sauce. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Drysses herefter med revet ost og bages ved 200 grader i ca. 25 minutter på midterste ovnrille.

Pr. portion ved 4 personer
Energi 2225 kJ
Kulhydrat 37 g
Fedt 19 g
Fuldkorn ca. 33 g

Tips
Lad gerne lasagnen stå og ”trække” i ca. 5 minutter inden servering. Fuldkornslasagne serveres med salat og evt. fuldkornsbrød.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen