Sommersalat med salte kartofler og skinkefrikadeller

Personer: 4

Sommersalat med salte kartofler
400 g grønne bønner
¾ l vand
300 g groft salt
1 kg nye kartofler
1 stk. rødløg
1 stk. grøn peberfrugt
1 pakke salatblade
100 g salattern

Marinade
1 stk. økologisk citron
1 spsk. citronolie
Salt og peber

Skinkefrikadeller
1 stk. løg
1 fed hvidløg
500 g hakket grisekød 3-7%
1 stk. æg
1 dl finvalsede havregryn
2 dl mælk
½ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. salt
peber
100 g skinkekød i tern
Flydende margarine

Tilberedning

Sommersalat med salte kartofler
Bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 3 minutter, afdryppes og afkøles. Vandet koges op, og salt tilsættes. Kartofler med skræl kommes i og koges lige netop møre. De afkøles.

Løget skæres i tynde skiver. Peberfrugten skæres i strimler.
Grøntsager, kartofler og salattern vendes forsigtigt sammen.

Marinade
Citronskal rives fint. Citronen halveres og presses. Saften piskes sammen med olie og smages til med citronskal, salt og peber.

Skinkefrikadeller
Løget rives eller finthakkes. Hvidløget presses. Alle ingredienser blandes og røres godt sammen til en lind fars. Den kan evt. trække ½-1 time i køleskab. Farsen formes med en ske til frikadeller, der steges i fedtstoffet 7-8 minutter på hver side. Frikadellerne tages af panden lige når de er stegte.

Pr. person beregnet med 2 frikadeller:
Energiindhold 2125 kJ
Kulhydrat 45 g
Fedt 18 g

Tips
Frikadellerne serveres til salaten og evt. med groft brød.

Skinkefrikadellerne er også lækre som pålæg.

Frikadellerne kan fryses.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen